Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Målning och belysning på agendan

I och med förvärvet av fastigheten Jägaren 1 har Perstorps Bostäder nu ytterligare 72 lägenheter i sitt bestånd.
- Men bara för att förvärvet nu är klart stannar inte allt annat upp, säger Bo Dahlqvist, (PF) styrelseordförande för Perstorps Bostäder.

Fastigheten Jägaren 1 nu i Perstorps Bostäders ägo.

Det var på tisdagen den 7 januari som förvärvet blev helt klart. Perstorps Bostäder placerade ut en flaggstång med bolagets flagga framför fastigheten för att markera ägarbytet. Förvärvet har gjorts i enlighet med beslut i Kommunfullmäktige den 27 november och innefattar 72 lägenheter och affärslokaler i fastigheten som ligget på tomten mitt emot idrottshallen på Tjäderstigen/Fasanvägen.

Bo Dahlqvist (PF), styrelseordförande Perstorps Bostäder.

- Perstorps Bostäder har tittat på möjligheten att köpa fastigheten tidigare, redan för tolv-femton år sedan vill jag minnas. Men då blev det inget. Därför är jag och bolaget extra glada över att affären med Hepa nu är i hamn, säger styrelseordförande Bo Dahlqvist (PF).

Perstorps Bostäder äger även fastigheten bredvid vilket nu skapar samordningsvinster vad gäller exempelvis underhåll.

- Vi planerar ha personal på plats regelbundet för att bilda oss en uppfattning om vad som behöver göras. Inledningsvis behöver belysningen förbättras så det upplevs som tryggare plus att vi ska se över ordningen i miljörummen. En del målningsarbeten behöver också göras liksom att se över tvättstugorna och nyckelsystemet, berättar Bo och fortsätter:

- Dessutom har kommunen ett projekt som bland annat innehåller bättre belysning, en lekplats på baksidan, upprustning av gång- och cykeltunneln under Oderljungavägen samt miljön utanför idrottshallen. Så tillsammans ska vi lyfta området som jag själv har många positiva minnen ifrån då jag bodde i fastigheten då den var ny 1956. Då fanns det bland annat en tobaksaffär, ett café, en livsmedelsbutik och en frisör i bottenplanet. Området var levande och trevligt. En känsla vi vill uppnå igen.

Perstorps Bostäder har de senast åren bland annat byggt 16 nya lägenheter på Hantverkaregatan 13 (Lönnen 15) samt skapat ett boendekoncept med det så kallade PersTorp1 vilket är lägenheter i vad som ser ut som en villa men fastigheten innehåller fyra lägenheter med egen uteplats i markplan och sovloft.

- Det händer mycket i bolaget hela tiden vilket är roligt. Och bara för att vi nu förvärvat Jägaren innebär det inte att allt annat stannar upp. Vi jobbar till exempel även parallellt med ett mycket stort projekt på Bäckavägen där fönster, balkonger, tak och fasad ska renoveras på samtliga våra hus.

Senast uppdaterad: