Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Kronprinsessparet i digitalt möte
med kommunstyrelsens ordförande

På måndagseftermiddagen den 10 maj hade kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF), ett digitalt möte med H.K.H kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Samtalet handlade bland annat om Virrvarrmönster, lokalt näringsliv och kommunens arbete med coronapandemin.

Kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau under ett videomöte med kronprinsessparet H.K.H prinsessan Victoria och prins Daniel.

Kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau hade på måndagen den 10 maj ett videomöte med kronprinsessparet H.K.H prinsessan Victoria och prins Daniel. Samtalet handlade bland annat om Virrvarrmönster, lokalt näringsliv och kommunens arbete med coronapandemin.

Kronprinsessparet genomför digitala möten med Sveriges kommuner och på måndagen den 10 maj var det Perstorps kommuns tur.

H.K.H kronprinsessan Victoria och prins Daniel ville bland annat höra hur kommunen hanterat pandemin och hur läget är i övrigt i kommunen.

- Det var ett avslappnat och trevligt samtal med kronprinsessparet där jag bland annat berättade om hur Perstorp klarat coronapandemin där Perstorp likt alla kommuner följt myndigheternas rekommendationer, berättar Torgny Lindau.

Under samtalet som varade i lite mer än tjugo minuter berördes också Perstorps höga naturvärden och kommunens framtida utmaningar.

- Vi pratade bland annat om påverkan på det lokala näringslivet och där kom diskussionen snabbt in på Perstorps Industrihistoria och Perstorp AB. Till exempel pratade vi om Perstorpsplattan och virrvarrmönstret som har en direktlänk till kungafamiljen (designern bakom mönstret var Sigvard Bernadotte. Sigvard var son till Gustaf (VI) Adolf och Margareta av Storbritannien).

Annat som diskuterades var också goda exempel på samverkan mellan myndigheter, kommun och näringsliv som när Industriparken ställde om sin produktion i början av pandemin till att producera handsprit.

- Det var roligt att höra hur pålästa kronprinsessparet var om Perstorp, säger Torgny Lindau.


Senast uppdaterad: