Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Försvarsmaktövningen Aurora 23 är igång

Under tiden 17 april till 11 maj övar Försvarsmakten för att öka den militära förmågan. Aurora 23 är den största nationella övningen i sitt slag på mer än 25 år.
Omkring 26 000 män och kvinnor deltar.

Skärmklipp Förvarsmaktenms webbplats Aurora 23

Försvarsmaktsövningen Aurora 23 pågår 17 april till 11 maj. Läs mer om övningen på Förvsarsmaktens webbplats. Klicka på bilden (skärmklipp från webbplatsen. Foto: Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten) för att komma direkt till den.

Övningen genomförs i luften, på marken och till sjöss. Förband över hela Sverige är delaktiga men det är framförallt i södra Sverige samt på och runt Gotland som övningen märks mest.

Övningen avslutas i Skåne under tiden 24 april-11 maj då verksamhet bedrivs på flera ställen i länet till exempel Ystad, Hässleholm, Kristianstad, Simrishamn, Lund, Eslöv och Sjöbo. För att genomföra Aurora 23 övar deltagarna i områden som främst är Försvarsmaktens egna övnings- och skjutfält men även på privat mark. I dessa områden informeras markägare och boende särskilt.

Som boende eller resande genom något av dessa områden bör du vara uppmärksam på skyltar och anvisningar samt följa trafikinformationen via radio för att förflyttningar mellan grupperingsplatser och övningsfält kan ha påverkan på trafiken. Tung militär trafik märks framförallt av i Skåne mellan den 3–11 maj.

För oss i Perstorps kommun innebär övningen att vi kan märka av militära transporter på vägar plus att militära helikoptrar baseras på Ljungbyhed.


Information från Försvarsmakten om Aurora 23

Senast uppdaterad: