Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Anställda gillar jobbet - digitala föreläsningar om arbetsmiljö

Under torsdagen arrangerades Gilla jobbet - arbetsmarknadens parters satsning för att inspirera till ett förebyggande och hälsofrämjande arbetsmiljöarbete på landets arbetsplatser.
Under en heldag ordnades seminarier och föreläsningar såväl fysiskt som digitalt. Perstorps kommun deltog digitalt vilket öppnade möjligheten för alla anställda att delta.

Bildcollage från digitala arrangemanget6 Gilla Jobbet Perstorps kommun. Totalt fyra bilder.

Under torsdagen kunde kommunens personal välja att se föreläsningar från Stockholm relaterade till arbetsmiljö. Arrangemanget heter Gilla jobbet och syftar till att inspirera till ett förebyggande och hälsofrämjande arbetsmiljöarbete på arbetsplatser något som HR-chef Natalie Lindqvist ställer sig bakom och uppmuntrar.

Arrangemanget som i fysiskt format äger rum på Stockholm Waterfront Congress Centre sändes också digitalt något som HR-chef Natalie Lindqvist valt att anmäla Perstorps kommun till.
På torsdagen riggades därför tre datorer i sessionssalarna i Centrumhuset dit intresserad personal kunde bege sig för att lyssna till föredragen/föreläsarna från Stockholm som sändes live.

- Tycker det är är en mycket bra variant för nu möjliggör vi för alla att ta del av programmet. Inte bara ett fåtal, och då oftast chefer utan verjkligen alla anställda, berättar Nathalie.

- Syftet med dagen är att väcka tankar och inse att vi är varandras arbetsmiljö. Hur vill vi ha det på jobbet och vad kan vi göra? Gilla jobbet är också ett bra sätt att träffa kollegor från andra verksamheter och utbyta erfarenheter över en kaffe eller en lunch, tillägger hon.

Från programmet kan nämnas "Kris och mental belastning", "Skadligt bruk i arbetslivet", "Vägar till ett hållbart digitalt arbetsliv - på jobbet och hemma", "Lär dg gerillaergonomins grunder!", "Förebygg och hantera hot och våld", "Artificiell intelligens, automatisering och arbetsmiljö" samt "Återhämning i arbetsvardagen".

Fakta/De som står bakom Gilla Jobbet är:

  • Afa Försäkring
  • LO
  • PTK
  • Suntarbetsliv
  • Kommunal
  • Offentliganställdas Förhandlingsråd
  • Svenskt Näringsliv
  • Prevent
  • Sveriges Kommuner och Regioner
  • AkademikerAlliansen

Läs mer: Länk till webbplats Gilla Jobbet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: