Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Utställning med tankar om framtiden visas på biblioteket

Eleverna på Munka Folkhögskolas etableringskurs i Perstorp har med hjälp av konst fått uttrycka sina tankar över framtiden.

Eleverna på Munka Folkhögskolas etableringskurs i Perstorp har med hjälp av konst fått uttrycka sina tankar över framtiden.
Det har resulterat i utställningen "Framtidssol" som visas i hörsalen på Perstorps bibliotek under tiden 2 september-28 september.


Måndagen den 2 september klockan 16-18 öppnar utställningen officiellt med en vernissage. Utställningen har döpts till Framtidssol av deltagarna själva då temat handlar om att tro på en ljus framtid i Sverige med allt vad det kan innebära. 

- Vi har även jobbat med poesi men valde att jobba med bild för att deltagarna lättare kan uttrycka sig då språket inte riktigt räcker till än. Flera av deltagarna är nyanlända, berättar Tove Stenqvist som tillsammans med kollegan Charlotte Fällman är pedagoger på Munka Folkhögskola och de som arrangerar utställningen på biblioteket.

- Det är cirka 30 deltagarna som målat. De allra flesta har använt akryl. Sedan har de även fått skriva en text till bilden som beskriver motivet. Uppgiften har framkallad många känslor då flera tänkt på sitt hemland och framtiden, förklarar Tove.

En av deltagarna är Ahmad Alasali som valt att måla flaggor.

- Det har varit en mycket rolig och ibland jobbig uppgift, säger Ahmad.

Men hans tavla med alla flaggor innehåller även två frågetecken. Varför?

- Alla länder har en flagga. Men inte Syrien som är mitt hemland. Det beror på den pågående revolutionen och kriget. Tycker det är mycket tråkigt och hoppas det tar slut snart. Och då kommer solen gå upp. Alla folk är samma. Vi är framtidssol.

Utställningen pågår mellan 2-28 september och är öppen när biblioteket är öppet. Välkomna!

Fakta: Etableringskurs på folkhögskola är en utbildning för nyanlända som innehåller studier i bland annat svenska språket samt orienterande, studie- och arbetsförberedande delar. Satsningen är ett uppdrag från regeringen och genomförs i samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Folkbildningsrådet.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram