Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Köp av fastighet klart - kommunen ny ägare
av det tidigare SiS-hemmet

Kommunen och säljaren Specialfastigheter har nu undertecknat nödvändiga dokument för att avsluta affären kring fastigheten med beteckningen Ugglan 1.

Fastigheten Ugglan 1, det tidigare Sis-hemmet ägs numera av Perstorps kommun. Kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF) undertecknar köpekontrakt under överseende av ekonomichef Charlotte Gillsberg och Alexander Hovander, förvaltningschef för teknik och service.

Fastigheten Ugglan 1, det tidigare Sis-hemmet vid Uggledammen, ägs numera av Perstorps kommun. Kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF) undertecknar köpekontrakt under överseende av ekonomichef Charlotte Gillsberg och Alexander Hovander, förvaltningschef för teknik och service.

Fastigheten intill Uggladammen användes som skolhem till april i år av Statens institutionsstyrelse (SiS).

Perstorps kommun köper fastigheten för att inledningsvis använda den som evakueringslokal under byggtiden för renoveringen av kommunhuset till Perstorps nya centrumhus.

Vad fastigheten ska användas till när centrumhuset står färdigt och kommunanställda återvänder till sina kontor är inte klart. Men planer finns.

- Pratar vi desitinationsutveckling till exempel så ligger den här ytterst strategiskt vad gäller Uggleområdet, säger kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF).

- Tankar finns på att sy ihop området kring Ugglebadet där det idag finns ställplatser för camping, friluftsbad och fotbollsplaner. Planer finns även på en Padelhall i området och med köpet av den här fastigheten öppnar det flera möjligheter, säger Alexander Hovander, förvaltningschef på teknik och service.

Kostnad för fastigheten är fyra miljoner kronor.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram