Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Volleybollstjärnan startade sin karriär i Perstorp - Isabelle Haak får Victoriapriset

14 juli arrangeras Victoriakonserten på Öland med anledning av kronprinsessans födelsedag. Då delas även Victoriapriset ut. Årets mottagare är volleybollstjärnan Isabelle Haak som började sin karriär i Perstorp.

Bildcollage med två bilder på en kvinna i långt hår som snurrar en volleyboll på sitt pekfinger. På den andra bilden ses kronprissena och , prinsen, kungen och drottningen av Sverige sitta i publiken i samband med Victoriakonserten i Borgholms slottsruin.

Isabelle Haak, som började sin volleybollkarriär när familjen bodde i Perstorp, tilldelas Victoriapriset 2024. Isabelle är numera en av världens bästa volleybollspelare.

Victoriapriset har delats ut årligen sedan 1979. Priset tilldelas framstående idrottsmän och kvinnor (bland vinnarna kan nämnas Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg, Armand Duplantis och Sarah Sjöström) och delas ut av H.K.H. Kronprinsessan Victoria under Victoria-konserten den 14 juli. Konserten är en årlig hyllning till Kronprinsessan på hennes födelsedag. Firandet sker på Borgholms Slott på Öland och sänds i SVT.

Isabelle Haak, 25, är en av världens bästa spelare. Karriären tog sin början när familjen bodde på Snorregatan i Perstorp.

2012 började hon spela i Engelholm VS och som 14-åring debuterade hon i landslaget. Som 17-åring flyttade hon till Frankrike för att spela för Béziers. Därefter har proffskarriären framgångsrikt rullat på. Isabelle hunnit med spel i svenska, franska, turkiska och italienska ligan. På meritlistan har hon bland annat två Champions League-titlar.

– Det här trodde man inte när man stod där i trädgården i Perstorp, säger Isabelle i en intervju i SVT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

2023 utsågs hon till Europas bästa spelare. Förutom att även vinna Champions League-titeln med sitt italienska lag Imoco Volley Concegliano Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., var hon poängbäst i finalen och utsågs till matchens mest värdefulla spelare. Under säsongen vann Isabelle och hennes lag även Coppa Italia och Supercoppa samt blev italienska mästare.

– Det är verkligen hedrande att få motta detta ärofyllda pris. Jag är lite chockad faktiskt men samtidigt så är det såklart väldigt roligt att volleyboll-sporten, som är en liten sport i Sverige, uppmärksammas på detta sätt, säger Isabelle Haak i ett pressmeddelande från Vicoriadagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Noterbart är att Isabelle tilldelades Perstorps kommuns prestationspris 2016 tillsammans med systern Anna. De delade priset med Cajsa Wegner, Jenny Wegner, Kenny Lantz och Simon Harden.

Victoriakonserten sänds i SVT1 och SVT Play söndag 14 juli klockan 18.30-19.00 ”Inför Victoriakonserten – Året med Kronprinsessan” och klockan 20.00-21.00 ”Victoriakonserten

Senast uppdaterad: