Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Victoriaprisvinnaren Isabelle Haak: "Otroligt tacksam"

14 juli arrangerades Victoriakonserten på Öland med anledning av kronprinsessans födelsedag. Då delades även Victoriapriset ut. Årets mottagare var volleybollstjärnan Isabelle Haak som började sin karriär i Perstorp.

Bildcollage med tre skärmklipp från Sveriges Television. Victoria konserten 2024 där Isabelle Haak som började sin volleybollkarriär i Perstorp mottar årets Victoria pris.

Så här såg det ut när Isabelle Haak mottog Victoriapriset 2024 av kronprinsessan Victoria i samband med Victoriakonserten i Borgholms slottsruin. Klicka på bilden för att komma direkt till konserten.

Efter cirka en halvtimme in på konserten (bland artisterna kan bland annat nämnas Lena Philipsson, Molly Hammar och Oliva Lobato) riktades fokus mot Isabelle Haak som hyllades av såväl lagkamrater, familj, av experter och tränare tränare. En gemensam nämnare som alla lyfte fram var Isabelles ödmjukhet.

På scen förkunnade Kronprinsessan Victoria att Isabelle är 2024 års mottagare av Victoriapriset varpå kronprinsessan överräckte en röd glasskulptur formad likt en boll.

Efter ceremonin på scen intervjuades Isabelle av programledaren Yvette Hermundstad i SVT. (Se intervjun genom att klicka på länken och spola fram till 32:22) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.som presenterade Isabelle som "världens bästa volleybollspelare från Sverige, från Perstorp".

- Jag är otroligt tacksam för det och det är en av det finaste sakerna jag fått uppleva, svarade Isabelle på frågan var hon placerar Victoriapriset i sin minnesbank.

Vidare i intervjun sa Isabelle också att hon alltid vill utvecklas och bli bättre på alla moment inom volleyboll samtidigt som det är viktigt att ha kul på vägen.

Isabelle Haak, 25, är en av världens bästa spelare. Karriären tog sin början när familjen bodde på Snorregatan i Perstorp.
2012 började hon spela i Engelholm VS och som 14-åring debuterade hon i landslaget. Som 17-åring flyttade hon till Frankrike för att spela för Béziers. Därefter har proffskarriären framgångsrikt fortsatt. Isabelle hunnit med spel i svenska, franska, turkiska och italienska ligan. På meritlistan har hon bland annat två Champions League-titlar.

Senast uppdaterad: