Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

Till Perstorps startsida

Polisen och Perstorps kommun skickar ut årets trygghetsundersökning

Upplever du som medborgare några problem där du bor?
Känner du dig trygg när du rör dig ute på kvällarna?
Detta undersöker vi och polisen bland annat i den årliga lokala trygghetsundersökningen som det nu är dags för.

Polis i bakgrunden håller upp en sida från Trygghetsundersökning som skickas ut till invånare.

Polisen och Perstorps kommun skickar ut den årliga trygghetsundersökningen. I Perstorp är det 600 slumpvis utvalda invånare som erbjuds möjlighet att svara på enkäten.

I dagarna får 84 300 personer mellan 16 och 85 år boende i polisregion Syd (Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län) att få brev av polisen och sin kommun.

Det är dags för den årliga trygghetsundersökningen där ett visst antal slumpmässigt utvalda invånare per kommun har chans att berätta om sina upplevelser och påverka polisens och kommunens kommande arbete. I polisregion Syd har trygghetsundersökningen varit årligen återkommande under hela 2000-talet.

I Perstorps kommun får 600 personer enkäten hemskickad. Undersökningen avslutas efter cirka två månader. Resultatet presenteras senare under hösten.

– Om du är en av dem som fått en enkät hemskickad hoppas vi att du tar dig tid att svara. Dina tankar och upplevelser är betydelsefulla för oss! Undersökningen är ett av de viktigaste underlagen vi har för att prioritera och förebygga problem och brott i samverkan mellan polis, kommun och andra parter, säger Susanne Hagström Rosenqvist, regionpolischef i Syd.

Du som får enkäten välja mellan att svara på pappersenkäten eller digitalt. Digitalt går det att svara på fem olika språk. Svaren är anonyma men registreras uppdelat på olika områden i kommunen för att ändå ge en så noggrann bild av erfarenheterna som möjligt.

För att polis och kommun ska få bättre kunskap om hur medborgarna ser på sin boendemiljö ställs frågor också om den.

– Vi vill till exempel veta hur medborgarna upplever eventuella problem där de bor, om de har varit utsatta för brott eller inte under det senaste året, om de är oroliga för att utsättas för brott och även om de känner sig trygga i sitt bostadsområde, säger Mats Trulsson som är brottsförebyggande samordnare och ansvarig för undersökningen i polisregion Syd.

I slutet av enkäten ställs också några frågor om polisens lokala verksamhet.

Senast uppdaterad: