Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Öva är temat för årets Beredskapsvecka - vad gör du i händelse av en kris?

Vad gör du om det blev ett långvarigt elavbrott och du inte kan laga mat, mobilen slutar att fungera eller att betalkortet inte går att använda?
Beredskapsveckan är en årlig informationskampanj, temat för 2023 är öva, som syftar till att öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Målet med Beredskapsveckan är att att fler privatpersoner reflekterar över hur de kan lösa vardagen i händelse av en allvarlig krissituation.

Bildcollage med två bilder med information om Beredskapsveckan 2023.

Beredskapsveckan 2023 har tema öva. Målet med beredskapsveckan är att att fler privatpersoner reflekterar över hur de kan lösa vardagen vid kris och krig. Klicka på bilden för att komma till MSB:s webbplats med tips på hur du kan öva på din egenberedskap. Foto: MSB/Michael Fredman

Beredskapsveckan genomförs under vecka 39, (25 september - 1 oktober) tillsammans med länsstyrelser, kommuner, frivilligorganisationer och näringsliv.

Temat för 2023 är öva.
Myndigheten för Samhällskydd och beredskap har skapat ett webbaserat övningsverktyg "Sju dagar", där användaren kan utmana sig själv i att klara sju dagar utan el – oförberedd.

I Perstorp finns i år möjlighet att ta del av en vikfolder som Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) tagit fram med ett sju dagars-scenario har tagits fram som manar till eftertanke och reflektion tillsammans med lärande och praktiskt tips. Foldern finns på både biblioteket och i kundtjänst. Den kan även laddas ner som pdf genom att gå in på www.perstorp.se/beredskapsveckan Öppnas i nytt fönster. där en mängd värdefull information och nyttiga länkar finns samlad. På biblioteket finns även böcker att låna på temat.

Det finns också möjlighet att titta på filmer som MSB tagit fram samt på serien "Nedsläckt land" från SVT på den stora tv-skärmen i kundtjänst. Högtalare finns ut på torget så det går bra att stå utanför och titta och lyssna.

Övrigt rekommenderas att se över den egna hemberedskapen och ta del av tips och information.

Läs mer:

Senast uppdaterad: