Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här
Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

Till Perstorps startsida

Ny version av broschyren "Om krisen eller kriget kommer"

I slutet av november skickar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ut en ny version av broschyren Om krisen eller kriget kommer till alla hushåll. Redan nu finns den att läsa och ladda ner i pdf-format via Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSB) webbplats.

Bildcollage med två bilder där den första visar en sida från nya broschyren om krisen eller kriget kommer som ges ut av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB. Den andra bilden visar broschyrens första sida i gult med svart text och illustration.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tagit fram en ny version av broschyren "Om kriget eller krisen kommer". Den delas ut till hushåll 18-29 november men finns redan nu sig digital version att ladda ner i pdf-format på MSB:s webbplats. Klicka på bilden för att komma direkt till sidan för mer information.

”Om krisen eller kriget kommer” är en broschyr med viktig information till Sveriges invånare som skickas ut av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Senast den skickades ut var 2018. I broschyren finns information om beredskap och konkreta råd för hur du kan förbereda dig.

Det är regeringen som gett MSB i uppdrag att ta fram en ny version av broschyren. Den nya delas ut till alla hushåll under två veckor mellan den 18–29 november. Det är viktigt att alla läser broschyren, följa råden och spara den.

Den nya broschyren har större fokus på vår beredskap för krig och hur man ska agera vid ett militärt angrepp. Den ger även konkreta råd för hur man kan förbereda sig och agera om något allvarligt händer.

- Att det kommer en ny broschyr just nu betyder inte att det finns något omedelbart hot mot Sverige. Säkerheten har försämrats över tid och sedan den förra broschyren delades ut 2018. Omvärlden är osäker och oförutsägbar och vi behöver stärka vår beredskap tillsammans, säger Susanne Burström, säkerhetschef i Perstorps kommun.

För att så många som möjligt ska känna igen broschyren när den kommer presenterar MSB redan nu en digital version på svenska i pdf-format på MSB:s webbplats. Noterbart är att den går att få uppläst i uppläsningsverktyg.

I samband med att broschyren börjar delas ut i brevlådorna den 18 november kan den laddas ner på flera olika språk på msb.se och den kommer också finnas på teckenspråk, i punktskrift, inläst på svenska och engelska och som korta filmer på olika språk.

Senast uppdaterad: