Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Fullmäktige med voteringar och debatt om marköverlåtelseavtal

Kommunfullmäktiges novembersammanträde innehöll yrkande på återremiss samt debatter och voteringar.
Dessutom beslutades om ny avfallsplan och renhållningstaxa plus att kommunal borgen beviljades till Perstorps kör & ryttarförening som bland annat planerar att byta sarg och ridunderlag i ridhuset.

Kommunfullmäktige sammanträder i sessionssalen, Centrumhuset, onsdag 29 november 2023. Kommunens vapen ser på skärm bakom en man so står i en talarstol och pratar med mikrofon i handen.

Kommunfullmäktige beslutade på novembersammanträdet bland annat om marköverlåtelseavtal, renhållningstaxa och avfallsplan.

Ärendelistan innehöll två frågor från allmänheten till allmänhetens frågestund och handlade om Oderljunga skola och yttrandefrihet.
Barn- och utbildningsnämndens ordförande respektive kommunfullmäktiges ordförande svarade på frågorna. Flera av ledamöterna valde att nyttja möjligheten att prata om demokrati och yttrandefrihet.

Vidare bestod ärendelistan av en interpellation gällande budget som resulterade i en interpellationsdebatt där oppositionsråd och kommunalråd bland annat debatterade budgetprinciper och statsbidrag.

Efter interpellationsdebatten informerade kommundirektör Elin Ask bland annat om:

- Vill kommentera det här med bränderna där jag vill lyfta fram vår räddningstjänst som gör ett fantastiskt jobb. Kommunen har även ökat bevakningen. Nu på söndag den 3 december arrangeras julmarknad mellan klockan 13-17. Det är öppet i kundtjänst och fritidsgård. Till sist vill jag även slå ett slag för vår företagarfrukost, Perstorp Live den 7 december.


Beslutsärenden var:

Sammanträdet avslutades med anmälningsärende i form av redovisning av ej avgjorda motioner samt fyllnadsval.

Nästa kommunfullmäktige är den 20 december.

Senast uppdaterad: