Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här
Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

Till Perstorps startsida

Fullmäktige med debatt och val av ny ordförande för socialnämnden

Kommunfullmäktige beslutade på oktobersammanträdet att välja en ny ordförande i socialnämnden. Dessutom återremitterades ärendet gällande reglementet för barn- och utbildningsnämnden.
Nästa sammanträde är den 27 november.

Gratulation av kvinnlig ledamot i kommunfullmäktige. Fullmäktiges ordförande (man) överräcker blommor.

Kommunfullmäktige gratulerade ledamoten Marie Gärdby som fyllt 50 år. Kommunfullmäktiges ordförande överräckte blommor och övriga ledamöter hurrade.

Fullmäktige inledde sammanträdet med med allmänhetens frågestund där två frågor hade ställts till ordföranden i barn- och utbildningsnämnden (frågan handlade om staket runt Norra Lyckanskolan) och ordföranden i kultur- och fritidsnämnden (frågan handlade om Artur Lundkvist och Maria Wines stiftelse).

Sammanträdet fortsatte sedan med information från kommunstyrelse, nämnder och bolag.

Socialnämndens ordförande Elisabeth Holmer (S) berättade bland annat:

- Vi ser över åtgärder för att få ekonomi i balans. Vi ser i resultatet efter september ett positivt resultat. Jag ser samtidigt stora svårigheter att göra ytterligare neddragningar utan att kvaliteten försämras. Vi ser även att psykisk ohälsa går ner i åldrarna. En ny socialtjänstlag träder i kraft 2025 som innebär stora utmaningar. Jag är stolt över arbete som görs i verksamheter och förvaltningarna. Vill tacka alla goda medarbetare som jobbar ute i förvaltningarna.

Byggnadsnämndens ordförande Kim Svitzer (PF) sa:

- Det pågår arbete med delegeringsordningen. Vi har en del bygglov framförallt inom industriparken som handläggs. Det är även en hel del fokus på tillsyn. Kan även nämna lite kort när det gäller detaljplaner att Ybbåsen är ute på granskning samt biogasanläggning inom industriparken. Det pågår även arbete med avfallsplanen och inom kort görs inbjudan till en förvalsstudie kring väg 108.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Veronicha Pettersson sa:

- Vi har renoverat biblioteket, det kommer bli jättebra. Fått in nya bokhyllor på hjul och heltäckningsmatta så arbetsmiljön blir mycket bättre.

Överförmyndarnämndens ordförande Kerstin Andersson sa bland annat:

- Vädjar ständigt om att vi behöver nya ställföreträdare så anmäl er gärna eller tipsa om andra.

Lennart Persson från revisionen sa sedan:

- Vi har som vanligt dialogmöten med nämnden och styrelser. Vi har ett par granskningar vi kan genomföra i år men för 2025 har vi inte funderat ut någon.

Lennart Johansson från Perstorp Kommunfastigheter AB och Perstorps Bostäder berättade därefter:

- Ta gärna en titt i gamla hotellet som anpassats till Vuxenutbildningen. Vidare har vi även dialog med Räddningstjänsten då det inte finns något omklädningsrum för kvinnor. Och precis som Röda Korset har en lokal på Jägaren har vi nu ett stickcafé i gamla Pressbyrån. När det gäller Perstorps Bostäder har vi gjort i ordning lägenheter till LSS ovanpå gamla polishuset Vi har även tagit hem lokalvården som tidigare låg på entreprenad vilket visat sig varit uppskattat.


Beslutsärenden var:

Oktobersammanträdet innehöll även anmälningsärenden i form av motion gällande information i fullmäktige, motion gällande övergång samt redovisning av ej avgjorda motioner.

Vidare fortsatte sammanträdet med interpellationer, totalt sju stycken:

  • Interpellation om tillsynsärenden
  • Interpellation om äldreomsorgen
  • Interpellation om vänskapskorruption
  • Interpellation om neddragning av bidrag till studieförbund
  • Interpellation Perstorps Fjärrvärme AB
  • Interpellation om kompetensförsörjning
  • Interpellation om Folkets Park

Lyssna på interpellationsdebatterna via kommunens sändning på Facebook. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ärendelistan avslutades med valärenden i form av avsägelse samt fyllnadsval, ersättare i Perstorps kommunfastigheter AB, avsägelse samt fyllnadsval, barn- och utbildningsnämnden, fyllnadsval, ersättare i krisledningsnämnden samt fyllnadsval socialnämnden.

Till ny ordförande i socialnämnden från 1 november valdes Johan Djärvenskiöld (S) som tar över efter Elisabeth Holmer (S) som lämnat in en avsägelse. Även en ny första vice ordförande i nämnden valdes efter Göran Långström (PF) som avsagt sig uppdraget. Fullmäktige beslutade att välja Yvonne Långström (PF).

Nästa gång ledamöterna i kommunfullmäktige träffas är den 27 november.

Senast uppdaterad: