Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

NSVA uppmanar: "Spara på vattnet"

De senaste dagarna har dricksvattenproduktionen nått en kritisk nivå. NSVA uppmanar därför alla invånare i Perstorps kommun att spara på vattnet.
Om inte läget förbättras behöver NSVA införa bevattningsförbud.

NSVA uppmanar invånarna i Perstorps kommun att spara på vattnet

Bevattning är en stor källa till hög dricksvattenförbrukning. NSVA rekommenderar att använda vattenkanna i stället för att vattna med vattenslang eller vattenspridare som förbrukar stora mängder vatten.

– Dricksvattenförbrukningen i kommunen har stigit kraftigt den senaste tiden och ligger nu över produktionskapaciteten. För att undvika ett bevattningsförbud är det viktigt att alla hjälps åt och inte förbrukar vatten i onödan, säger Jonas Håkansson, chef avdelning Dricksvatten på NSVA.

Bevattning är en stor källa till hög dricksvattenförbrukning. NSVA rekommenderar att använda vattenkanna i stället för att vattna med vattenslang eller vattenspridare som förbrukar stora mängder vatten.

Det är också viktigt att inte vattna under dagen när solen skiner och det är varmt, då dunstar vattnet bort till ingen nytta.

Vattna istället tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

– Vi ser också att man låter bli att vattna gräsmattan eftersom det går åt stora mängder vatten. En gräsmatta klarar av en långvarig torka och hämtar sig igen när regnet kommer. Det är bättre att prioritera känsligare växter som behöver vattnas för att överleva, säger Jonas Håkansson. Ska du fylla din pool är det viktigt att fylla den långsamt för att inte överbelasta dricksvattennätet. Undvik att fylla den samtidigt som grannen och fyll den helst sen kväll eller natt när övrig vattenförbrukning är lägre.

Fler spara vatten-tips finns på webbplatsen: nsva.se/sparavattenlänk till annan webbplats eller genom att klicka på bilden nedan som då kan ses i pdf-format.

Kontakt NSVA:
Telefon 010-490 97 00
E-post: kundservice@nsva.se

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar bolaget hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken.
Läs mer på www.nsva.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Spara vattentips från NSVA

Klicka på bilden för att se den i pdf-format

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram