Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Fiberkampanj avslutad - fler avtal behövs

Den 11 november startade IP-Only en säljkampanj för fiberutbyggnad på landsbygden. Nu är kampanjen avslutad. Efter en sammanställning saknas det fortfarande några avtal för att ett byggbeslut ska vara möjligt.

Data och fiber

- Anslutningsgraden baseras på kommunen i sin helhet, vilket innebär att om inte tillräcklig anslutningsgrad uppnås blir det ingen fiber. För er som ännu inte tecknat avtal finns möjlighet att göra det under jul- och nyårshelgen, säger digitaliseringssamordnare Ida del Olmo och tillägger:

- För frågor gällande avtal och kampanj kontaktar ni IP-Only.

IP-Only nås via webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster www.ip-only.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller:
Kundservice: 0200-43 00 00, Kundforum: Kundservice@ip-only.se, Projektledare är Anton Roos: 0707-950 997.

Anledning till att byggbeslut för fiber uteblivit är främst är det den konkurrens som uppstod mellan IP-Only och Zitius där ingen av aktörerna fick tillräcklig anslutningsgrad.

Under våren 2019 valde Zitius därför att häva samtliga avtal och lämna Perstorps kommun. I samband med Zitius beslut fördjupades dialogen mellan kommunen och IP-Only med syfte att få fart på utbyggnaden.

Utifrån den dialog som förts mellan parterna beslutade IP-Only att genomföra en säljkampanj som inleddes 11 november och avslutas i december 2019. Kampanjen riktade sig till samtliga fastighetsägare utanför tätorten.

- Anslutningsgraden är avgörande för om fiber ska byggas på Perstorps landsbygd. Är inte anslutningsgraden tillräcklig blir det ingen fiber. Därför är det viktigt att alla som vill ha fiber tecknar avtal, säger digitaliseringssamordnare Ida del Olmo och rillägger:

- Kommunen har i dagsläget inget samverkansavtal med IP-Only men vi ser positivt på deras initiativ.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram