Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Välkommen uppmärksamma Naturvårdens dag

Sista helgen i augusti är det Naturvårdens dag i Sverige som syftar till att lyfta fram landets naturvärden. I Perstorps kommun uppmärksammas dagen söndag den 30 augusti då färbättringarna av naturvärdena kring Ybbarpssjön visas upp i samband med en mindre invigning med kringaktiviteter.

Ny brygga, grillplats och anpassad väg för funktionshindrade. Halvön Ybbarpssjön, Kärrvägen

Naturvårdens Dag firas sista helgen i augusti. I Perstorps uppmärksammas arrangemanget via en mindre invigning med kringarrangemang söndag den 30 augusti mellan klockan 10.00-13.00. Kommunstyrelsens ordförande öppningstalar och det finns möjlighet att meta, gå tipsrunda, och få boktips om natur och miljö. Dessutom serveras kall dryck med kaka. Klicka på bilden för att se orienteringskarta i pdf-format.

Insatser som gjorts av kommunen i samverkan med fiskevårdsföreningen i Perstorp är bland annat nya och upprustade bryggor, förbättrad grillplats, anpassning för funktionshindrade och naturvårdsinventering. Förbättringarna har gjorts möjliga genom att kommunen satsat egna medel tillsammans med ett så kallat LONA-bidrag från Naturvårdsverket via Länsstyrelsen

Välkommnen på söndag den 30 augusti mellan klockan 10.00-13.00 och upplev miljön då en en mindre invigning med kringaktiviteter arrangeras vid halvön i Ybbarpssjön, Kärrvägen. (Ladda ner orienteringskarta över området i pdf-format här) Pdf, 11.7 MB.

Programpunkter i korthet:

  • Kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau öppningstalar klockan 10.30
  • Meta med Fiskevårdsföreningen
  • Tipsrunda med Naturskyddsföreningen
  • Boktips på tema natur och kultur av biblioteket
  • Det bjuds på kall dryck och kaka

Notera att det är begränsat med parkeringsmöjligheter för bil varför vi vädjar om att besökare tar sig till området med cykel eller till fots.

Arrangemanget genomförs på ett säkert sätt så att eventuell smittspridning av Covid 19 undviks. Kommunen förutsätter att alla som planerar besök eller deltagande följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och krav.

Fakta: LONA-bidraget
Den lokala naturvårdssatsningen (LONA) är ett bidrag som ska stimulera kommuners och ideella föreningars långsiktiga naturvårdsengagemang. Via LONA finns möjlighet att få upp till 50 procent i bidrag för att genomföra projekt till nytta för naturvård, friluftsliv och folkhälsa. Det är endast kommuner som kan söka bidraget, men projekt kan även initieras och drivas av lokala initiativtagare.
Mer information på Naturvårdsverkets webbplats Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: