Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Tekniska kontoret ägnar allt mer tid åt nedskräpning

Det blir allt vanligare att personalen på tekniska kontoret får rycka ut och ta hand om skräp som olovligen dumpats på olika platser i kommunen.
Bara de senaste två veckorna har personalen gjort sex stycken insatser av olika art - den grövsta var att ta hand om en demonterad oljepanna samt en behållare med ett antal hundra liter tjockolja som dumpats på parkeringen till Lillaryds fotbollsplan.

demonterad oljepanna samt en behållare med ett antal hundra liter  tjockolja som dumpats på parkeringen till Lillaryds fotbollsplan.

Tekniska kontorets personal har märkt av ökad nedskräpning och dumpning av stora föremål. Nyligen upptäcktes till exempel en demonterad oljepanna samt en behållare med ett antal hundra liter tjockolja som dumpats på parkeringen till Lillaryds fotbollsplan.

 Att personer slänger skräp i naturen är en företeelse som tyvärr förekommit i alla tider. Ingen kommun är undantagen, nedskräpning och även dumpning av större föremål sker överallt. Och det trots att återvinningsstationer och centraler finns

Tekniska kontoret i Perstorp har märkt av en ökning den senaste tiden.

Och det inte bara av föremål som "vanligt skräp" utan även större saker som till exempel den oljepanna och tjockolja som upptäcktes på Lillarydsvägen nyligen.

- Det slängs och dumpas allt mellan himmel och jord. Det är inte okej. Och att en demonterad oljepanna samt tjockolja bara vräkts ut mitt i ett samhälle är av det grövsta på senare tid. Tyvärr innebär det merarbete för vår personal plus att det blir en merkostnad för kommunen då mark måste saneras och transportera bort materialet för destruering, berättar Linus Åhlen, enhetschef på Tekniska kontoret.

- Händelsen är polisanmäld, tillägger han.

Bara det senaste två veckorna har personalen gjort sex olika insatser kopplade till nedskräpning/dumpning. Under 2021 har personalen bland annat hanterat vitvaror, möbler, byggavfall, bildäck och sopsäckar som dumpats på olika platser. Och i Björnstorp upptäcktes ett stort antal grönskaslådor med innehåll som bara slängts längs vägen.

- Tack till allmänheten som hjälper oss med tips på skräp som ligger slängt på platser. Tyvärr kräver det resurser på bekostnad av andra insatser men skräpet måsta tas om hand.

Om någon ser dumpat skräp i kommunen, använd gärna vår e-tjänst för synpunkter och felanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där det enkelt går att beskriva ärendet, bifoga bild och även markera på karta. Skulle någon se någon i färd med att dumpa skräp - tveka inte att ta kontakt med polisen på 114 14.

- Ju fler vi är i samhället som hjälps åt med att ha koll desto bättre är det.

Personalen från tekniska kontoret märker av en ökning av antal föremål som slängs/dumpas i naturen.

Enligt tekniska kontoret är det "allt mellan himmel och jord" som slängs/dumpas. Sängar och möbler är bara något av allt som upptäcks runt om i kommunen.

Senast uppdaterad: