Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Offentlig utemiljö fräschas upp

På torget händer det saker likaså vid tunneln under Oderljungavägen.
Gemensamt för båda platserna är att det har med den offentliga utemiljön att göra.

Två kvinnor i varselkläder planterar växter på torget i Perstorp. I Bakgrunden ses Centrumhusets exteriör med kommunens vapen på fasaden och texten Perstorps kommun i Svart.

Parkarbetarna Jenni och Anna har särskilt växtansvar och ser till att utemiljön i Perstorp hålls uppdaterad. På torget har till exempel lönnar beskurits och jord fyllts på i rabatter där Smällspriera och Näva planterats.

På torget har lönnarna beskurits, något som görs vart tredje till femte år, plus att det i rabatter fyllts på med jord och nya växter planterats.

- Hösten är en bra årstid att jobba med utemiljön, säger Jenni som tillsammans med Anna arbetar som parkarbetare med växtansvar på Perstorps kommun.

- Vi tycker det är roligt att skapa en trivsam utemiljö som uppskattas, säger Anna och fortsätter:

- Växterna vi planterat på torget är tåliga och passar i offentliga miljöer. Den ena heter Smällspirea (Amber Jubillee) och den andra Näva (Rozanne).

Spirean har bronsfärgat bladverk som under sommaren är grönt. Nävan är lägre och blommar med blålila blommor under sommaren in på hösten.

Kollegorna, eller radarparet som de själva kallar sig, ska framöver även plantera växter intill gångtunneln under Oderljunga vägen mellan Centralskolan och Folkets Park. Där har stenar lagts i slänten som vetter mot Folkets Park som ett led i att underlätta gräsklippningen i området.

-Och under vecka 44 när eleverna har höstlov ska träd planteras utanför högstadiet, berättar Jenni.

- Ja, det händer något hela tiden men utemiljön i Perstorps kommun är viktig plus att den ska vara smidig för oss som arbetar med den att underhålla, kompletterar Anna.

Stenar har lagts i slänten vid gångtunneln under Oderljungavägen på sidan som vätter mot Folkets Park. Personal sopar fogsand.

Stenar har lagts i slänten vid gångtunneln under Oderljungavägen på sidan som vetter mot Folkets Park vilket ska underlätta klippning av gräsytor framöver. Dessutom ska nya växter planteras vilket förstärker känslan av en trivsam utemiljö.

Senast uppdaterad: