Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Nu grävs det på Enen - nya bostäder tar form

Byggstart var planerad till första kvartalet 2020.
Och så blev det. I och med att grävarbeten nu påbörjats är byggnationen av flerbostadshus på fastigheten Enen på Stockholmsvägen i gång.

Grävarbete på Enen 1 i centrala Perstorp

Der var på augustisammanträdet 2019 som kommunfullmäktige godkände försäljningen av fastigheterna Enen 8, 18 och 19 till Gösta Bengtsson Fastighets AB. Den totala arealen är 2591 m² och köpeskillingen blev 311 400 kronor vilket motsvarar 120 kr/m².
Gösta Bengtsson Fastighets AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. avser att bygga 40 hyreslägenheter i varierande storlekar fördelade på två flerbostadshus mot Stockholmsvägen.

Nu är byggnation igång. Grävmaskin är på plats och gör inledande markarbeten.

Fastigheterna som placeras utmed Stockholmsvägen blir fyra våningar höga och byggs med prefabricerad betong och trä.

- Fasaden utgörs sedan av puts och fasadskivor. Inspiration till fastigheten hämtar vi från ett liknande projekt vi byggt vid C4-shopping i Kristianstad åt ett annat fastighetsbolag, säger projektledare Kristoffer Bengtsson vars farfar Gösta startade bolaget 1945.

Enligt avtalet med Gösta Bengtsson Fastighets AB har företaget förbundit sig att projektet ska vara helt färdigställt först 2022.

- Vi har tänkt oss två lägenhetstyper. Två rum och kök på cirka 50 kvadratmeter som kostar mellan 6500-7000 kronor per månad samt tre rum och kök på cirka 60 kvadratmeter som kostar mellan 7500-8000 kronor per månad.

Gösta Bengtsson fastighets AB bygger flerbostadshus på Enen i centrala Perstorp

Den som är intresserad av att hyra lägenhet eller som vill veta mer kan gå in på Gösta Bengtsson Fastighets AB:s webbplats: www.gbbygg.com.

Noterbart är det förutom de 40 lägenheterna signerade Gösta Bengtsson Fastighets AB även planeras för ytterligare 22 lägenheter (12 st 1,5 rum och kök om 35 kvm och 10 st. 3:or enplans på 69 kvm) i radhusform på Enen. Kommunfullmäktige sa i augusti även ja till försäljning av mer tomtmark. Köparen Perstorp Housing Stockholm har köpt fastigheterna Enen 16 (på Allégatan) och 17 (på Hantverkaregatan). Arealen är cirka 3469 m². Köpeskillingen är 416 280 kronor vilket motsvarar 120 kr/m².

Senast uppdaterad: