Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här
Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

Till Perstorps startsida

Arkitektur och gestaltad livsmiljö

Häromdagen hade plan- och byggförvaltningen öppet hus i centrumhusets foajé och informerade om plan- och byggverksamheten i kommunen som ett led i att lyfta fram den byggda miljöns betydelse för samhällsutvecklingen och ta emot synpunkter och frågor från allmänheten.
Nästa arrangemang på temat är den 15 oktober.

Fem personer, tre män och två kvinnor, står och titytar mot kamertan i Centrumhusets foajé där böcker ställs ut om arkitektur.

På bilden syns två av besökarna tillsammans med representanter för plan- och byggförvaltningen: planarkitekt Lina Bengtsson, mätningsingenjör samt stadsarkitekt/plan- och byggchef Mattias Bjellvi.

På plats fanns stadsarkitekt/plan- och byggchef, bygglovshandläggare/byggnadsinspektör, kart- och GIS-ingenjör, mätningsingenjör, planarkitekt samt nämndssekreterare/administratör.

- Vi tackar våra besökare för givande diskussioner. Välkommen att höra av er till plan- och byggförvaltningen för frågor och synpunkter, säger stadsarkitekt/plan- och byggchef Mattias Bjellvi

Hösten går annars i den byggda miljöns anda! Den gestaltade livsmiljön omfattar arkitektur, form, design, konst och kulturarv. Begreppet utgår från en helhetssyn på formandet av våra livsmiljöer, där människan är utgångspunkten. I begreppet ingår både ny bebyggelse och befintlig bebyggelse, gröna miljöer, gator och torg med mera. Den fysiska miljön i kommunen påverkar miljö och klimat, hälsa, trygghet och välbefinnande samt tillväxt och attraktivitet. Det är viktigt att vi alla - allmänhet, privata och kommunala aktörer, tillsammans är med och formar vår livsmiljö.

Tips: Välkommen till Centrumhuset den 15 oktober klockan 17:30-19:00 då stadsantikvarie Jessica Jönsson från Helsingborg pratar om hur du kan lära dig att se kulturvärden i din villa, ditt radhus eller ditt flerfamiljshus.

Ingen föranmälan krävs.

Senast uppdaterad: