Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Arkitektur och gestaltad livsmiljö


Hösten går i den byggda miljöns anda!

bild med orange bakgrund som innehåller  information om arkitektur och gestaltad livsmiljö

Arkitektur och gestaltad livsmiljö, hösten går i den byggda miljöns anda!

Kommunfullmäktige i Perstorp har beslutat om kommunövergripande mål för Perstorps utveckling. Som en del i uppfyllandet av dessa vill vi lyfta fram den byggda miljöns betydelse.

I samband med bibliotekets tillfälliga flytt till centrumhuset startar Perstorps kommun en mötesplats för allmänhet, privata och kommunala aktörer kring den byggda miljön i vår kommun. Vill du veta mer om kulturmiljöer, planering och byggande i kommunen eller behöver hjälp med ett bygglov, ledig mark/lediga bostadstomter eller något annat hoppas vi att höstens aktiviteter är intressanta!

Den gestaltade livsmiljön omfattar arkitektur, form, design, konst och kulturarv. Begreppet utgår från en helhetssyn på formandet av våra livsmiljöer, där människan är utgångspunkten. I begreppet ingår både ny bebyggelse och befintlig bebyggelse, gröna miljöer, gator och torg med mera. Den fysiska miljön i kommunen påverkar miljö och klimat, hälsa, trygghet och välbefinnande samt tillväxt och attraktivitet. Det är viktigt att vi alla - allmänhet, privata och kommunala aktörer, tillsammans är med och formar vår livsmiljö.

Under hösten, med start 3 september, kommer det i centrumhusets reception (Torget 1, Perstorp) finnas utställningar om aktuella planer och byggprojekt, fotografier med Perstorpsmotiv, böcker om arkitektur m.m. Det kommer också bli temadagar där olika personer inom kulturarv, byggande och samhällsplanering kommer finnas på plats. Det finns möjligheter att knyta aktiviteter på temat i hela kommunen.
Har du önskemål om teman kring konst, utemiljö, arkitektur, kulturmiljö, stadsplanering eller något helt annat? Vill Du medverka? Hör av dig till någon av kontaktpersonerna nedan, så tar vi reda på hur vi kan använda dina tankar och idéer.
Information om olika utställningar och datum för olika temadagar kommer aviseras via kommunens hemsida och sociala medier cirka en vecka i förväg.

Håll utkik!


Kontaktpersoner:
Annica Sankilampi, Kultur- och bibliotekschef Annica.Sankilampi@perstorp.se
Mattias Bjellvi, Stadsarkitekt/Plan- och byggchef Mattias.Bjellvi@perstorp.se
Lina Bengtsson, Planarkitekt lina.bengtsson@perstorp.se

Senast uppdaterad: