Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Världsspelare pryder graffitivägg på fritidsgård

Vad har Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi och Neymar mer gemensamt förutom att de är tre av världens bästa fotbollsspelare?
Jo, deras porträtt pryder numera en av fritidsgården Ozvalds väggar som graffitimålats.

Vägg på fritidsgården Ozvald har grafittimålats med fotbollstema av ungdomar

Ungdomar på fritidsgården Ozvald har tillsammans med Streetcorner ägnat en hel dag åt att på alla möjliga sätt (till exempel sprej, roller och spruta) sätta färg på en av väggarna i lokalen. Temat andas fotboll och resultatet är imponerande.

Exteriört ser fritidsgården Ozvalds lokaler på Blåbärsstigen inte särskilt fräsiga ut.
Men interiört är det något helt annat. Lokalerna är stora, ljusa och inbjuder till sociala kontakter och aktiviteter.
Det finns bland annat ett särskilt spelrum med datorer, storbilds-TV, pingisbord, biljardbord och möjlighet att köpa dricka och olika slags tilltugg.
- Vi trivs otroligt bra här. Det har blivit så mycket bättre sedan vi flyttade från lokalerna på Centralskolan, berättar fritidssamordnare Markus Adolfsson.
Än bättre trivs personal och ungdomar nu sedan ett speciellt projekt kallat "Streetart" blivit klart. Projektet har bokstavligen satt färg på lokalerna.
- Vi hade fyra personer från Streetcorner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som kom till oss och håll i en workshop dit ungdomar i ålder 13-15 år anmält sig. Det blev totalt elva killar. Tyvärr är det få tjejer i högstadieåldern som deltar i aktiviteter men vi jobbar på att förändra det, berättar Markus Adolfsson.

Bildcollage workshop Streetart. Frtidsgården Ozvad i samarbete med Streetcorner

Ungdomar och Streetcorner i full aktion med att måla på väggen.

Ungdomarna tillsammans med Streetcorner ägnade sedan en hel dag åt att på alla möjliga sätt (till exempel sprej, roller och spruta) sätta färg på en av väggarna. För att nå överallt användes till och med byggnadsställningar. Ovanpå allt färgglatt skulle dessutom något extra målas.

Valet föll på tre av världens bästa fotbollsspelare: Zlatan Ibrahimovic (spelar i AC Milan), Lionel Messi (FC Barcelona) och Neymar (Paris Saint-Germain).

- Ungdomarna är mycket fotbollsintresserade så det vara tidigt ganska klart att det skulle handla om fotboll på något sätt. Tillsammans kom de sdan fram till de här tre spelarna. Men Ronaldo var också med i diskussionen, förklarar Markus Adolfsson.

Med hjälp av projektor kunde porträtten avbildas på väggen. Resultatet blev pampigt.

- Ungdomarna (och alla vi andra också) är jätteimponerade av insatsen och resultatet. De känner en stolthet över vad de åstadkommit. Väggen är verkligen fin.

Inför det stundande påsklovet pågår planering för nya aktiviteter. Film och bakning är bara några exempel på vad som dyker upp på programmet.

- Vi försöker hitta på så mycket vi kan. Det är viktigt vi är igång och kan erbjuda ungdomarna något att göra. Men vi är positiva och tycker vi har så fina lokaler och ett bra läge nära naturen och badet att det är inga problem, säger Markus Adolfsson.

Tre av världens bästa fotbollsspelare porträtterade på graffitivägg fritidsgården Ozvald.

Tre av världens bästa fotbollsspelare porträtterade på en graffitivägg som ungdomarna själva gjort i samarbete med Streetcorner. Från vänster: Neymar, i mitten Zlatan Ibrahimovic, till höger Lionel Messi.

Senast uppdaterad:

Till toppen