Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Välkommen på föreläsning om att vara Nätsmart

Internet är en del av vardagen och innebär stora möjligheter.
Men också faror. Om det föreläser Martina Söderholm för elever och vårdnadshavare den 4-5 februari.

Föreläsning om att vara nätsmart i Kulturhuset för elever och vårdnadshavare i Kulturhuset.


Föreläsningen som arrangeras av stiftelsen Aktiv Skola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. handlar om hur man som barn och vuxen kan göra för att bli nätsmart. Mycket fokus ligger på grooming och dess konsekvenser. Hur tar vuxna förövare kontakt med barn, var befinner de sig och hur kan man upptäcka en groomare? Och hur gör man när ett barn blivit kontaktat eller utsatt, vilka åtgärder sätter man in?

Martina Söderholm har en bakgrund inom vård och omsorg och har jobbat i många år med barn och vuxna med neuropsykiatriska funktionshinder. Innan hon började föreläsa jobbade hon på rättspsykiatriska kliniken i Örebro. Martina föreläser för föräldrar, skol- personal och elever i låg-, mellan- och högstadiet

Martina berör även annat som att barn blir utsatta för på nätet - både av beräknande vuxna och av varandra - bland annat mobbning och kränkande behandling. Spel och sociala medier och vilka faror som finns där belyses också. Vad ska man tänka på när man vill ha ett öppet konto på sociala medier i stället för ett privat, och hur väl känner vi till riskerna med att allt vi skriver och gör på nätet finns kvar?

Föreläsningen handlar om om sådant som kan kännas skrämmande på nätet. Vad ska man göra om man ser något man blir rädd för, till exempel porr, skräck och våld?

Perstorps kommuns elever i årskurs 4-9 erbjuds möjligheten att lyssna till föreläsningen. Den 4-5 februari är Martina i Kulturhuset och berättar. Föreläsningen genomförs för årskurs 7-9 tisdag 4 februari och årskurs 4-6 onsdag 5 februari.

Även vårdnadshavare erbjuds att lyssna till föreläsningen på kvällstid. 4 februari klockan 18:00 är dag och tid som gäller. Platsen är Kulturhuset (Centralskolans aula). Notera att vårdnadshavare måste anmäla sig till föreläsningen som är kostnadsfri. Anmälan görs till seminarier@aktivskola.org senast den 2 februari. Begränsat antal platser. Först till kvarnprincipen gäller.

Lyssna på Martina som berättar om förelsäningen klippet nedan:

Senast uppdaterad: