Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här
Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

Till Perstorps startsida

Välbesökt invigning av Vuxenutbildningens nya lokaler

Invigningen av Vuxenutbildningen i Perstorps nya lokaler på Hässleholmsvägen 4 innehöll såväl tal som bandklippning och mingel.
Många passade dessutom på att ta tillfället i akt att se lokalerna i samband med det öppna hus som arrangerades.

Invigning Vuxenskolan Perstorp bandet klipps

Nu är Vuxenutbildningen i Perstorps formellt invigd. På tisdagen arrangerades ett öppet hus med invigning av lokalerna i det tidigare brukshotellet på Hässleholmsvägen 4. Eleven Stefana Andreea Cerbu fick äran att klippa bandet som Lennart Johansson (styrelseordförande för Perstorps Bostäder som förvaltar fastigheten) och Katerina Makovickova (lärare på Vuxenutbildningen) höll i.

Vuxenutbildningen har bedrivit verksamhet i lokalerna sedan vecka 32 och successivt har såväl personal som elever "bott" in sig. Samtliga är helt överens om att flytten från fastigheten på Spjutesrödsvägen till den tidigare Brukshotellet inneburit ett jättelyft.

- Vi är så glada för det här, det är verkligen en nystart för oss och verksamheten. Nu kan vi till exempel erbjuda intag till undersköterskeutbildningen en gång om året istället för som tidigare vartannat, berättar rektor Sassa Gullberg.

Ytterligare fördelar med de nya lokalerna är att eleverna nu har ett bibliotek och en cafeteria till sitt förfogande vilket gör att många väljer att stanna kvar, umgås och samtidigt studera tillsammans.

- Det är det som varit förhoppningen, att det inte ska kännas som en skola utan som en mötesplats. Nu har vi även en utemiljö med en fantastisk park till vårt förfogande som ökar trivseln ytterligare, säger Sassa.

Förutom att numera kunna erbjuda årlig start av undersköterskeutbildning har även SFI-utbildningen förlagts till förmiddagar så att deltagarna dels kan delta AME:s verksamhet eller studera andra kurser på eftermiddagar. Och i fastighetens källarplan har ett så kallat metodrum inrättas där skolans elever och även personal ifrån äldreomsorgen kan utbilda sig på den utrustning och teknik som används i den ordinarie verksamheten.

- Det är personalen inom äldreomsorgen som inrett rummet med till exempel dockor, sängar och lyftar så de kan träna så verklighetstroget som möjligt, förklarar Sassa.

Under invigningen och det öppna huset presenterade Vuxenutbildningen även en nyhet och det i form av en ny sida på Facebook. Numera kan Vuxenutbildningens verksamhet följas på sidan Vuxenutbildningen Perstorp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se fler bilder från invigningen i bildspelet:

Senast uppdaterad: