Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Tidigare Perstorpelev med sommarjobb som forskare på Lunds universitet

Perstorpbon och tidigare eleven i Perstorps grundskolor, Tommy Kayal, har i sommar fått chansen att via ett sommarstipendiat följa evolutionsbiologen och universitetslektorn Jessica Abbotts forskningsarbete om bananflugor på Lunds universitet.

Bildcollage med tre bilder från inslag om gymnasieungdomar som fått stipendium till att följa en forskares arbete med bananflugor på Lunds universitet

Tommy Kayal från Perstorp är en av tre gymnasieungdomar som i sommar fått prova på rollen som forskare på Lunds universitet. Sydnytt var nyligen på besök och gjorde ett inslag. Se det genom att klicka på bilden.

Tommy går nu på gymnasiet (Hässleholms Tekniska skola, HTS) där han ska börja årskurs 3 till hösten. Stipendiet att få prova rollen som forskare fick han via den ideella föreningen Forskningsnätet som årligen delar ut stipendier till gymnasieelever som får chansen att komma i kontakt med riktig forskning under några veckor.

- Det är fantastiskt roligt och kul för Tommy. Dessutom är det bra reklam för kommunens skolor då det visar att vi har en bra undervisning som ger eleverna bra grund att stå på i sin fortsatta utbildning, säger rektor Stefan Olsson.

Tommy är en av tre gymnasieungdomar (Katja Hedin från Tycho Brahe i Helsingborg och Henning Bengtsson från S:t Petri i Malmö ingick också i trojkan) som fått vara med på Jessica Abbots forskningsprojekt om bananflugor.

Sydnytt var nyligen på besök och gjorde ett inslag.

 

Fakta: Forskningsnätet Skåne

Forskningsnätet Skåne började utse sommarstipendiater 2012. Det handlar om gymnasieelever som får vara två lovveckor i forskningsmiljö och oftast delta i pågående forskningsprojekt.
Stipendiet är på 6 000 kr plus en sommarbiljett till kollektivtrafiken.

Senast uppdaterad: