Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Rektor på Centralskolan kan prisas på gala

Skolledargalan är en återkommande gala i Stockholm för skolledare med fem priskategorier (Årets Innovationspris, Årets Värdegrundsarbete, Årets Demokratiarbete, Årets Elevhälsoarbete och Årets Rektor).
En av finalisterna jobbar på Centralskolan.

Bildcollage med fyra bilder där två av dem har blå bakgrund och det står med lila respektive vit text Finalister skolledargalan 2023 och Årets Elevhälsoarbete. Övriga två bilder visar exteriör Centralskolan 4-6 samt porträttbild på rektor Lena Brodd..

Lena Brodd, rektor på Centralskolan 4-6 är en av tre finalister i kategorin Årets Elevhälsoarbete. Priset till vinnare delas ut i samband med skolledargalan i Stockholm den 19 oktober

Galan är en av programpunkterna under en lunch- till lunchkonferens den 19-20 oktober där årets tema är ledarskap i utmanande tider.

Samtliga tre slutnominerade i respektive kategori har bjudits in till galamiddagen på Nalen i Stockholm som hedersgäster.

En av de inbjudna är från Perstorps kommun: Lena Brodd, rektor på Centralskolan 4-6 som kan vinna pris i kategorin "Årets Elevhälsoarbete".

- Jag är verkligen glad och samtidigt så stolt över det arbete vi gör här i Perstorp, säger hon.

Juryns motivering lyder:
"Lena arbetar för att alla elever ska få så goda möjligheter som möjligt att nå kunskapsmålen och hon är tydlig med att lärande börjar med välmående och trygghet. Genom hennes synsätt och engagemang har verksamheten drastiskt kunnat minska antalet kränkningar på skolan med effekter som tryggare socialt klimat i både lärmiljön och rastverksamheten. Hennes aktiva och systematiska hälsoarbete i kombination med utveckling av lärande har skapat viktiga insatser och processer som gynnar alla."

Övriga finalister i kategorin "Årets Elevhälsoarbete" är Malin Hellberg, rektor, Lundbyskolan F-6, Örebro och Eva-Lena Årmys, utvecklingsledare, Ånge.

Perstorps kommun säger grattis till finalplatsen och lycka till på galan Lena!

Läs mer via länkarna:

Senast uppdaterad: