Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Parkskolan satsar på mer rörelse för eleverna

Riksidrottsförbundet gör på uppdrag av regeringen insatser för att skapa bättre förutsättningar för mer idrott, rörelse och utveckling av rörelseförståelse under och i anslutning till skoldagen.
Parkskolan är med i ett projekt för mer rörelse i skolan.
På fredagen den 24 september var hela skolan engagerad med utomhusaktiviteter.

Bildcollage från Parskolans idrottsdag

Eleverna på Parkskolan hade på fredagen den 24 september en idrottsdag med fokus på rörelse. Parskolan ingår i ett satsning som Riksidrottsförbundet står bakom med syftet att få fler barn i rörelse.

Syftet med satsningen är att barn och ungdomar ska ges goda möjligheter till fysisk aktivitet. Förhoppningen är att barn och ungdomar rör på sig mer och minskar stillasittandet, vilket är bra för välbefinnandet, folkhälsan och skolresultatet. Tanken är också att bygga broar mellan skola, barn och föreningsliv.

Enligt Världshälsoorganisationen bör barn och ungdomar röra på sig i en pulshöjande aktivitet minst 60 minuter om dagen.

Parskolan i Perstorp är med i rörelsesatsningen då specialpedagog Kerstin Segerlind tagit initiativet till att delta.

Fredagen den 24 september 2021 arrangerade många skolor runt om i landet Idrottens dag i samarbete med Riksidrottsförbundet, som en del av Rörelsesatsning i skolan. Idrottens dag är en del av European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolbarn i hela Europa, och EU:s satsning European Week of Sport.

På Parkskolan uppmärksammades dagen med flera rörelseaktiviteter under förmiddagen. Det var fotboll, fallskärm, rörelseskyltar (olika rörelser kopplat till alfabetet. Stå som ett y eller hoppa kryss för att nämna några exempel) och dans. Dessutom fick eleverna prova på bowling (både utomhus och inomhus) under ledning Cajsa och Jenny Wegner som båda jobbar på skolan och som vunnit mästerskapsmedaljer och representerat landslaget vid ett flertal tillfällen.

- Förhoppningsvis kan vi inspirera någon eller några till att kanske börja spela, säger Cajsa.

Under den gångna veckan har eleverna på Norra Lyckan skolan och Oderljunga också aktiverat sig men då med temat hälsa.

Senast uppdaterad: