Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Miljöpris till 5A på Centralskolan

I Natur & Miljöbokens årliga klasstävling som anordnas tillsammans med Miljömärkningen Svanen och Håll Sverige Rent, kom klass 5A på Centralskolan på delad fjärdeplats med ett antal andra bidrag och belönades med 1 000 kronor till klasskassan samt diplom till hela klassen. Priset ska användas till en klassaktivitet med inriktning på miljö/ och eller utomhusaktivitet.

Skräpbasketkorgen, pris

Enya Johansson ritade ”Skräpbasketkorgen” vilken belönades med tusen kronor till klasskassan och diplom till hela klassen.

Årets uppdrag att skapa uppfinningar och snilleblixtar. Klasserna fick skapa fritt och hade utgångspunkt i det Globala målet nr 9 - nya idéer och innovationer är grunden för hållbara lösningar, på detta sätt skapas nya möjligheter och bidrar till en användning av resurser.

- Tack till er alla barn som har bidragit i år, ni är fantastiska! Miljön och klimatet behöver era innovativa tankar och idéer så fortsätt att uppfinna, säger läraren Anna Abrahamsson

Bidraget som juryn fastnade för är utformat av Enya Johansson och kallas ”Skräpbasketkorgen”. På teckningen har hon skrivit: Kasta skräpet i basketkorgen för att få lite mer roligare soptunner!

Svenska Kunskapsförlaget har sedan hösten 2004 givit ut miljö- och hållbarhetsutbildningen Natur & Miljöboken till skolorna i Perstorp. Natur & Miljöboken har delats ut sedan 1995 till som mest 260 kommuner runt om i landet och är en tredelad läromedelsserie som riktar sig till årskurs 4, 5 och 6. Varje steg är anpassat för kursplanen och kunskapsnivån för respektive årskurs och utgör tillsammans en heltäckande miljö- och hållbarhetsutbildning för mellanstadieeleverna. Natur & Miljöboken finns även i en digital version på www.miljobockerna.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utbildningen finansieras av lokala företag och kommunala förvaltningar som alla har ett starkt lokalt engagemang och intresse för barn och miljö. De vill bidra till att en miljövänlig livsstil etableras i tidig ålder.

Samtliga vinnande bidrag finns att se på webbplatsen: www.nmboken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: