Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Lokal Majblommeförening avslutad - så kan bidrag sökas

Majblommeföreningen i Perstorp är avslutad men den som vill göra en bidragsansökning kan gå in på Majblommans webbplats och ladda ner en blankett som fylls i och skickas till Central Admin i Göteborg.

Bildcollage med en bild på Majblommans logotyp och årets Majblomma i vit med gul mitt samt en bild med alla Majblommor från starten 1907 till i år 2022

Bilden är ett collage med skärmklipp från Majblommans webbplats inklusive alla Majblommor sedan starten 1907 till årets variant 2022 (gräddvit med en gul prick i mitten). Klicka på bilden för att komma direkt till Majblommans webbplats där all information om verksamheten och hur ekonomiskt bidrag kan sökas.

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. Genom att dela ut ekonomiskt stöd, påverka beslut och finansiera forskning ger organisationen barn i Sverige det de har rätt till.

Lokalföreningen i Perstorp är avslutad men det finns ändå möjlighet att söka stöd genom att gå in på Majblommans webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor om ekonomiskt stöd? Skicka e-post till: info@majblomman.se

Fakta Majblomman:

Majblomman delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till. Det kan handla om ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktiviteter eller en jacka. Hur många barn som kan få hjälp beror på hur många majblommor som sålts. Arbetet med att fatta beslut om ansökningar görs av volontärer som är engagerade i Majblomman på sin fritid.

Alltsammans började 1907 då Beda Hallberg grundade Majblomman. Hon drevs av ett starkt engagemang för barn och unga och ville ge alla möjligheten att bidra till ett bättre och starkare samhälle. Blomman som inledningsvis tillverkades av papper blev en symbol för socialt engagemang. Idag är det barnfattigdom som är Majblommans fokus och ekonomiskt stöd delas ut till barn som lever i ekonomisk utsatthet. 

2022 års majblomma är gräddvit med en gul prick i mitten och är formgiven av Oskar Björklund, 10 år från Spånga.

Senast uppdaterad: