Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Bowlingvärldsmästare överraskades

En gråmulen fredag i januari med duggregn känns sådär kul. Men som alltid finns undantag. Som rentav chockar en.
Det senare upplevde Jenny Wegner på Parkskolan som plötsligt överraskades av barn och personal.
- Jag är helt chockad över allt ni ordnat, sa hon till det samlade gänget.

Bowlingvärldsmästaren Jenny Wegner överraskades av barn och personal På Parkskolan med anledning av nomineringar till Idrottsgalan 27 januari.

Måndag 27 januari arrangeras Idrottsgalan i Globen. Bowlingvärldsmästaren (vann i Las Vegas i somras) Jenny Wegner är nominerad i kategorin Årets lag och en av kandidaterna till Jerringpriset tillsammans med Josefin Hermansson från Borlänge.
Till vardags ingår Jenny i personalstyrkan på Parkskolan där hon jobbar både på skolan och fritids.
På fredagen överraskades hon av 15 kollegor och 50 barn som ville visa sin uppskattning och önska lycka till på galakvällen. Också Perstorps kommun passade på att överräcka en blomsterbukett och samtidigt gratulera till framgångarna och önska lycka till i fortsättningen och på galan.

- Vi är otroligt stolta över Jenny och glada över att ha henne hos oss. Hon är en fantastisk person som sprider glädje. Tror aldrig jag sett henne sur. Vi unnar verkligen henne all framgång, sa biträdande rektor Anna Lindau-Thelandersson.

Personalen hade ordnat med musik,konfetti, girlanger, ballonger,tårta, saft, kakor och bubbel (Pommac). Barnen klappade och hurrade när Jenny gjorde entré på fritids där avdelningarna Humleboet och Myrstacken samlats för att hylla sin Jenny.

- Jag är helt chockad över allt ni ordnat. Vad fina ni är, sa Jenny om hyllningarna som samtidigt fick henne börja förstå vidden i nomineringarna till Idrottsgalan.

- Ja, i och med det här blir det så mycket närmare. Man har levt som i en bubbla sedan nomineringarna blev kända. Oavsett hur det går på galan och i omröstningen är det en seger att vara nominerad och samtidigt få visa upp och representera bowlingen.

På tal om galan. Har du fått veta bordsplacering och har du valt kläder?
- Nej, vi har fått ett körschema över vad som ska hända men ingen bordsplacering. Har ingen speciell tanke över vilka man kan få sitta med förutom att jag vill sitta med Josefin och våra respektive. Kläderna hade jag önskat jag var klar med men det är jag inte. Men det löser sig.

Att tillhöra världseliten och samtidigt jobba som fritidspersonal tycker Jenny är en perfekt kombination. Hon känner helt enkelt att hon befinner sig på en bra plats i livet med en bra balans mellan vardag och idrott.

- Känns skönt att ha en normal vardag så man inte blir helt uppslukad av bowlingen.

Hur rankar du ditt 2019 med VM-guld, nomineringar och utmärkelser?
- Det är nog mitt bästa år hittills.

Hur ser planen ut för 2020?
- Det väntar spel i EM och tävlingar i Världscupen bland annat. 2020 är ett lite lugnare år vilket faktiskt känns ganska skönt efter allt som varit under 2019.

De nominerade för Årets Lag är

  • Damlandslaget – Fotboll
  • Damstafettlaget 4x5km – Längdskidor
  • Damstafettlaget – Orientering
  • Josefin Hermansson & Jenny Wegner – Bowling

(Idrottsgalan sänds direkt i Sveriges Radio och SVT1 klockan 20.00-22.30. Galan kan även ses i SVT Play under två månader framåt, till onsdag den 26 februari)

Se inslag i SVT om Jenny Wegner här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: