Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här
Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

Till Perstorps startsida

Bokebackens förskola firade tio år med drake och disco

Varje födelsdag är värd att fira men några är värda att fira lite extra, den tionde till exempel.
Personal och barn på Bokebackens förskola passade på att fira sitt tioårsjubilieum med besök av Bolibompadraken, ansiktsmålning och disco.

Collage med fem bilder som visar olika händelser i samband med Bokebackens tioårsjubileum. Bland annat ses ballonger, en bolibompadrake, en ansiktsmålning och siffra tio på en vägg.

Bokebackens förskola firade tioårsjubileum med drakdans, ansiktsmålning och disco. Dessutom fick barnen sin favoritsoppa med pannkakor till efterrätt.

Det var upplagt för festligheter utomhus men tyvärr visade sig vädrets makter inte från sin bästa sida så personal och barn blev våta under tiden de planerade utomhusaktiviteterna genomfördes.

Men ingen brydde sig där de stod och dansade drakdansen med Bolibompadraken som dagen till ära besökte Bokebacken som ligger i fastigheten Rosenhill (granne med vårdcentralen och Folktandvården) på Bryggaregatan 17.

- Idag firar vi tio år vilket vi i personalen vill uppmärksamma tillsammans med barnen, berättade Sofia Ljungberg och fortsatte:

- Det är en fantastiskt arbetsplats vi har med bra trevliga barn, fin utemiljö, bra lokaler och härliga kollegor. Det kan inte bli bättre helt enkelt.

Det är Perstorps Bostäder som äger fastigheten i vilken förskolans åtta avdelningar är inrymd. Representanter från bolaget fanns på plats för att gratulera på tioårsdagen.

- Jag var med när vi köpte fastigheten och började anpassa den till förskoleverksamhet. Allteftersom har vi anpassat lokalerna ytterligare och det är roligt att se och höra att såväl barn som personal trivs, sa projektchef Micael Ljungberg samtidigt som han passade på att överräcka en present till Bokebacken i form av en tavla med motiv av en balansbana.

- Den riktiga presenten kommer senare så det här symboliserar den balansbana som ersätter den nuvarande, förklarade Micael.

Såväl barn som personal blev mycket glada över presenten som gör det möjligt för lek i kombination med pedagogisk undervisning.

- Balansbanan kommer i olika färger och former och med siffror vilket gör att vi kan utmana och utveckla barnen även i samband med utevistelse, sa Sofia Ljungberg.

På Bokebacken finns fyra avdelningar för barn i 1-3 års åldern och fyra för barn i åldern 3-5 år. Totalt innebär det cirka 150 barn. Från allra första början hade Bokebacken sex avdelningar.

- Tack vare att lokalerna är så stora och med flera rum känns det aldrig trångt. Vi kan anpassa verksamheten efter barnens behov.

Förutom alla inslag med aktiviteter fick barnen även en särskild jubileumslunch i form av deras favoritsoppa (gulasch) med pannkakor till efterrätt.
Är det fest så ska det firas på riktigt!

Se bilder från firandet:

Senast uppdaterad: