Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Barn hjälper barn när majblomman återigen säljs i Perstorp

Efter flera års uppehåll säljer barn i Perstorps kommun majblommor igen. Det är elever på Centralskolan (årskurs 4-6) i Perstorp samt elever (klass 3-4-5) i Oderljunga som säljer med start onsdag 10 april.

Bildcollage med information om försäljning av första majblomman. Årets majblomma är violfärgad. På den första mindre bilden finns en QR-kod som kan användas till att komma direkt till Majblommeföreningen i Perstorps Majblommebössa.Förstora bilden

Mellan den 10 april och 1 maj sker försäljning av majblommor i Perstorp till förmån för Majblomman som är en barnrättsorganisation som via den lokala majblommeföreningen i Perstorp delar ut bidrag till behövande barn i kommunen.

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som delar ut ekonomiskt stöd, påverkar beslut och finansierar forskning för att motverka barnfattigdomen i Sverige. I Sverige räknas vart tionde barn leva i fattigdom.

I Perstorp finns en majblommeförening i vilken kurator Elin Månsson, och speciallärare Irena Långberg ingår tillsammans med Sven-Erik Sjöstrand från Röda Korset och Mikael Andersson från Svenska kyrkan. Föreningen kan ordna bidrag från Majblomman till behövande barn i kommunen.

- Ju mer pengar vi i Perstorp lyckas samla in, desto mer pengar kan majblomman dela ut bland barnen i Perstorp. Hjälp barn att hjälpa barn i fattigdom, säger Irena Långberg som ansvarar för själva insamlingen.

Första försäljningsdag är 10 april och sista försäljningsdag är 1 maj.

- Nu hoppas vi att många kommer att köpa majblommor av våra barn i kommunen, säger Irena.

Årets majblomma är violfärgad med en pärla i mitten. Den är formgiven av 16-åriga Alexis Monnakgotla Svensson från Stockholm.

 

Se film om Majblomman:

Senast uppdaterad: