Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

ABC-föräldraträffar även till hösten

Få saker är viktigare än relationen med våra barn.
Men ibland kan det vara utmanande och svårt att veta hur man ska lösa konflikter och få ordning på relationerna.
Vårens föräldraträffar är i full gång men redan nu har du som är förälder eller bonusförälder till barn i åldern 3–6 år möjlighet att anmäla dig till höstens ABC träffar.

Bildcollage med två bildre där den första är en affisch med information om föräldrautbildning och den andra bilden är en familjen med vuxna och barn som sitter i och nedför en soffa.

Vårens föräldraträffar för föräldrar eller bonusföräldrar till barn i 3-6 års åldern pågår. Redan nu står det klart att det blir träffar även till hösten. Välkommen med din anmälan.

Träffarna äger rum på någon av våra förskolor och leds av pedagoger som arbetar i verksamheten. Första träffen (plats meddelas inför första träffen) äger rum i mitten av september och sedan följer resterande träffar med cirka två veckors mellanrum.
Om ni har barn mellan 6–12 år har ni också möjlighet att anmäla deltagande, men träffarna sker då i annan lokal än förskolans. (Lokal meddelas inför första träffen.)
Det är viktigt att närvara på alla träffarna.

Vänta inte utan anmäl ert deltagande till:


Träffarna äger rum på sen eftermiddag/kväll och varje träff varar 2,5 timmar. Arrangörerna bjuder på fika.
För att kunna planera för och erbjuda bästa möjliga alternativ till er föräldrar önskar vi att ni meddelar i anmälan om det finns veckodagar ni har svårt att närvara samt om ni har behov av barnomsorg för att kunna deltaga.
På träffarna får du möjlighet att prata med andra föräldrar och ta del av varandras erfarenheter och av forskning. Träffarna leds av utbildade gruppledare.

 

Det här innehåller träffarna:

Träff 1 - Visa kärlek
Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

Träff 2 - Vara med
Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter md våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

Träff 3 - visa vägen
Hur kan ett lugnt föräldraskap användas. Hur påverkar stress föräldraskapet opch hur kan ilska hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.

Träff 4 - välja strider
Hur kan tjat och skäll i familjen minskas?
Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort. Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.

Senast uppdaterad: