Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Kulturskolans lärare visade
upp verksamhet för elever

Tisdagen den 29 januari var alla elever i årskurs 1-4 inbjudna till fyra föreställningar på kulturhuset där kulturskolans lärare spelade, målade och berättade om alla instrument och ämnen som kulturskolan undervisar i.


Kulturskolechef Gunilla Rönnberg hälsade välkommen och berättade att förutom de ämnen som eleverna skulle få höra om här, har kulturskolan även dans och musikalgrupp. Därefter spelade Gunilla ett stycke av Peterson-Berger på akustiskt piano.

Emil Nerstrand visade och berättade om klarinett, saxofon och tvärflöjt och varför de kallas för träblås. Han fick saxofonen att låta som den ljusaste röst till den mörkaste rivigaste ton. Sedan visade Emil hur de jobbar på kulturskolans filmkurser med Ipads.

Peter Olsson visade den akustiska gitarren, elbas, trummor, och elgitarrens olika stilar med jazz och rock. Martin spelade olika stilar på elpianot, där det roligaste visade sig vara när elpianot lät som scatsång!
Patrik Dahlin tog fram fiolen och nyckelharpan, som hade ännu större och klingande ton och spelade folkmusik. Under hela föreställningen stod Maya och skissade av alla lärare och instrumenten med kolpenna, och berättade hus hennes bildelever får lära sig blanda färger, göra masker, skulpturer och studiebesök.

Lärarna gav liv till de olika instrumentens olika karaktärer och eleverna fascinerades av den stora rikedom av variation som alla instrument och ämnen representerade. Och varför inte bli en "youtuber" i Emils filmkurser? Möjligheterna är oändliga!

Folkmusikkonsert 29 januari

Samma kväll gästades Kulturhuset ett par ungdomar från Skurups folkhögskola som spelade folkmusik med inspiration från olika länder för kulturskolans elever och föräldrar. Patrik Dahlín, kulturskolans fiol och nyckelharpslärare arangerade konserten i kulturskolans regi. Madeleine Bolmgren Tell på fiol, berättade att hon hade spelat för Patrik Dahlín i Perstorp sedan hon var 9 år gammal. Nu utbildar hon sig på Skurups folkhögskola för att sedan söka till musikhögskolan. Eleverna på kulturskolan fick veta och se att det går att ta sig vidare och göra kulturen till sitt framtida yrke!

Kulturskolans personal spelar för elever

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram