Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Hälsodagar med fokus
på kost och rörelse

Bildcollage som visar hälsodag för elever på Parkskolan och Fisksim på Ugglebadet där elever på Centralskolan tränade vattenvana.

Flera hundra elever i Perstorp och Oderljunga har fått, eller ska få, uppleva händelserika dagar med fokus på hälsa och rörelse.

 

Eleverna i klass F-1 på Parkskolan har till exempel fått frukost i klassrummen medan eleverna i Oderljunga provat på yoga. Och för eleverna i årkurs 4-5 på Centralskolan har Ugglebadet varit platsen för arrangemanget "Fisksim". Sexorna på samma skola ska även de aktivera sig i klassaktiviteten "Vattenpasset".

Just rörelse och motion i kombination med rätt kost är något personalen tryckt extra på under hälsodagarna. Parkskolans initiativ med frukost i klassrummen var ett sätt att visa eleverna vad en bra frukost kan innehålla. Eleverna erbjöds grövre bröd, ost, skinka, gurka, mjölk/fil och fiberrikt flingalternativ. Därtill även en bit banan.

- Det är viktigt för kroppen och knoppen att få en bra start på dagen för att orka, berättade hälsopedagog Helene Svensson bland annat för eleverna i ettan.

Förutom frukosten innehöll Parkskolans hälsodag även mindfulness, filmvisning och samtal kring bland annat vikten av sömn. Skolsköterska och kurator gästade också plus att eleverna körde rörelseövningar i form av Tabata och rastaktivitet med dansstopp (musik spelas men när den stoppar ska utövaren pausa i just det läget den befinner sig i).

När Oderljunga hade sin hälsodag nyligen startades också dagen med frukost för att sedan ägna resten av dagen åt pyssel, tipsrunda, dans och yoga.

På Ugglebadet har eleverna i årkurs 4-5 haft fullt upp med att klara olika utmaningar i "Fisksimmet". Eleverna hade fem stationer där de utifrån den egna förmåganl valde nivå på sin utmaning. Det var dyk från kanten, bakåtkullerbytta i vattnet, fjärlisim eller undervattenssim. Vattenrutschkanerace var en station som uppskattades.

- Fisksimmet är en bra aktivitet för att träna vattenvana, sa idrottsläraren Thomas Lindqvist.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram