Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Glädjande kramar på Kramens Dag

Den Internationella kramdagen uppmärksammades på tisdagen av karaktärerna Lika och Olika som tillsammans är Unika. Duon besökte Parskolan, Norra Lyckanskolan och Oderljunga skola för att bjuda elever och personal på kramar.

Kramens Dag uppmärksammades på Park-, Norra Lyckan-, och Oderljunga skola

En kram är en fin, värmande och vänlig gest som kan betyda så mycket. Den 21 januari varje år firas därför Kramens dag, även kallad Kramdagen eller Internationella kramdagen.
Som en del i det pågående värdegrundarbetet på Parkskolan, Norra Lyckan och Oderljunga skola var duon Lika och Olika som tillsammans är Unika på skolorna och bjöd på kramar. Något som verkligen uppskattades.

- Det har varit helt fantastiskt. Vilken glädje eleverna visat av att få en kram. En kram lättar upp stämningen plus att det kan vara en del i förebyggandet av mobbning. Förhoppningsvis ger det här ringar på vattnet att såväl elever och personal kan ge varandra kramar även andra dagar, säger hälsopedagog Helene Svensson.

Värdegrundsarbetet som kallas GRETA (Glädje, Respekt, Empati, Trygghet och Ansvar) fortsätter med olika inspel under såväl vår- som hösttermin. Före jul fick skolorna till exempel en julkalender med olika uppgifter bakom varje lucka.

- Ja, det kunde vara att byta plats med någon i kön eller leka med någon du inte bruka leka med, berättar Helen Svensson.

För att lättare få eleverna med på värdegrundsarbetet symboliseras GRETA av en femarmad bläckfisk. Anledningen till att tre armar saknas är att hon fastnade i ett nav till ett hjul som slängts i havet. Men Greta låter sig inte hindras av sin funktionsvariation utan tar varje chans till att fortsätta sitt uppdrag som är att påminna eleverna om betydelsen av att visa varandra Glädje, Respekt, Empati, Trygghet och Ansvar.
På varje skola finns ett exemplar av Greta. Bläckfisken ritades av kurator Anna Svensson. Lenita Larsson, lärare i årskurs 3, och Jerker Gullberg, trä- och metallslöjdslärare, har sedan gjort Gretabläckfisk i tyg med tillhörande bokstäver i regnbågens färger.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram