Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Centralskolans innovation och presentation en succé

Som en av tio klasser i årskurserna 6-9 i Skåne presenterade 6C på Centralskolan sitt bidrag för juryn (kallad draknästet) i uppfinnartävlingen InnoCarnival. Responsen blev en succé:
”Tänk om vuxna presenterade sin idé på samma sätt som ni”. ”Wow, alltså”, var några av superlativen.

Klass 6c på Centralskolan är en av tio finalister i uppfiningstävlingen InnoCarnival. På tisdagen den 19 maj presenterade de sitt bidrag för juryn.Totalt lämnade 63 klasser i årskurserna 6-9 in bidrag till tävlingen. InnoCarnival Skånelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett skolprojekt som riktar sig till barn och unga i Skåne. Klass 6C på Centralskolan kvalificerade sig till finalen med sin uppfinning” Ultra Power Ball".

- Eleverna har gjort ett jättejobb. De har arbetat i grupper och lämnat idéförslag. Efter omröstning valdes ”Ultra Power Ball” som vårt bidrag, berättar klassläraren Ulrika Mickels Nord och fortsätter:

- Vi har också jobbat med tävlingen i flera ämnen. På svenskan har eleverna till exempel skrivit på sin presentation. De senaste dagarna har klassen även fokuserat på sitt framträdande där de gjort dekor och bestämt vem som gör vad och i vilken turordning. Allt för att fånga ”drakarnas” intresse.


På tisdagen den 19 maj var det dags för liveframträdande. Finalen sändes digitalt över nätet.

- Egentligen skulle finalen avgjorts på Folkets Park i Malmö med alla klasser på plats men på grund av den rådande situationen blev det digitalt istället, säger Ulrika Mickels Nord.

Perstorpselevernas presentation var fartfylld, genomtänkt med budskapet att "Ultra Power Ball" kan laddas var som helst och att den uppmuntrar till rörelse eftersom den laddas genom rörelse. Klassen menade också att den är enkel att göra och kan bidra till jobb och en chans att tjäna pengar. Den tillverkas av ull, läder, återvunnen metall och återvunna batterier.

- Wow, alltså. Vilken presentation. Alla är delaktiga och med ett tydligt budskap inklusive bra materialval. Grattis! Tänk om vuxna kunde presentera sin idé på samma sätt som ni. Jag skulle satsa på den direkt. Gillar dessutom er tanke med en produkt som uppmuntrar till rörelse, löd drakarnas omdöme.

Känslan bland eleverna var också god:

- Väldigt roligt tävling och uppgift. Vi vinner!

Vinnarna presenteras klockan 12 den 20 maj på InnoCarnivals webbplats och Facebooksida. På grund av rådande situation utgår det panerade resepriset, istället får vinnaren en skräddarsydd utbildningsdag och 10 000 kronor. Tvåan i tävlingen får 7 500 kronor och trean 5 000 kronor.

Syftet med projektet är att stimulera barns och ungas kreativitet, väcka intresse för hållbarhetsfrågor och i längden främja den skånska arbetsmarknaden. Projektet organiseras genom Pedagogisk Inspiration i Malmö som arbetar med professionsutveckling på uppdrag av Förskoleförvaltningen, Grundskoleförvaltningen och Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

- Kul att vi som klass i Perstorp får vara med och visa upp vårt kunnande, säger Ulrika Mickels Nord.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram