Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Kultur & bibliotek

Fyll i beskrivning av bilden

Välkommen att besöka museer, bibliotek och uppleva annan kultur i Perstorp!

Den första plasten i Sverige tillverkades just i Perstorp och att många välkända plastprodukter har kommit från företagen i Perstorp. Gör ett besök på Plastens hus i Perstorp som belyser plastens utveckling och betydelse i det svenska samhället och bland annat visar en imponerande samling bruksföremål i plast från förr och nu. Du kan också ta en titt på Perstorps kyrka som är från 1100-talet och strax därintill besöka hembygdsgården med sin omfattande samling gamla bruksföremål. Örahultsstugan, som du ser på bilden ovan, tillhör våra kulturhistoriskt, på ursprunglig plats, mest intressanta och värdefulla kvarstående högloftsstugor. Den är förmodligen uppförd under 1700-talet.

Mitt i byn ligger Perstorps biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du bland annat kan läsa tidningar, låna böcker, surfa på nätet och köpa billiga böcker.

Strax utanför Perstorp kan du också besöka författaren och akademiledamoten Artur Lundkvists födelsehem eller varför inte ta en tur till Oderljunga Mölla där du bland mycket annat kan beskåda en komplett lanthandel från förr.

I menyn till vänster finner du mer information om besöksmål, evenemang, museer och bibliotek i Perstorp. Du kan också få reda på vilka politiker som sitter i Kulturnämnden och hur du kan komma i kontakt med Kulturförvaltningens personal. Under rubriken Aktuellt i högerspalten hittar du de senaste nyheterna om evenemang och kulturhändelser i Perstorp.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram