Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Hur är upplevelsen inom funktionshinder/LSS? - Nationell brukarundersökning söker svaren

Med start i vecka 38 finns möjlighet för personer inom område funktionshinder/LSS i Perstorp att svara på en nationell brukarundersökning som Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) står bakom.

Enkät- Nationell Brukarundersökning inom område funktionshinder/LSS ute från vecka 38 och två månader framåt.

Hur är upplevelsen inom område funktionshinder/LSS? En nationell brukarundersökning söker svaren från vecka 38 och två månader framåt. Perstorps kommun ser gärna att så många som möjligt av dem som får frågan om de vill delta lämnar svar. Hjälp finns att få både via en frågeassistent och så kallade pictogram.

Svaren används av Perstorps kommun för att få veta vad personerna i verksamhet/ på enheten tycker och göra det bättre. Frågorna handlar bland annat om boende/personlig assistans/verksamhet/hjälp. Det går att svara på frågorna via dator, surfplatta, smart mobiltelefon eller på papper. Frågorna blir upplästa och det går att få bilder, så kallat pictogram, som stöd. Alla svaren registreras digitalt.

- Att svara på frågorna är frivilligt och det sker anonymt. Svaren läggs ihop med andra på som har boendestöd/personlig assistans/daglig verksamhet, berättar Christina Hansson projektledare på Perstorps kommun.

- Om man vill, kan en frågeassistent hjälpa till. Frågeassistenten heter Cecilia Lagerqvist och berättar inte för någon vad den som tillfrågas har svarat.

Det går att svara på undersökningen under två månaders tid. Enkätfabriken samlar in svar och sammanställer data som sedan presenteras för deltagande kommuner. Forskare som arbetar med hur det är att bo på gruppbostad eller ha daglig verksamhet/personlig assistans får också del av svaren för att lära sig mer.

- Vi strävar hela tiden efter att bli bättre därför ser vi gärna att så många som möjligt som får frågan om de ka tänka sig svara på frågorna gör det. Alla svar är viktiga för oss, säger Christina Hansson.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram