Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Sjukvård och rehabilitering

Fyll i beskrivning av bilden

Perstorps kommun ansvarar för hemsjukvård, rehabilitering i hemmet och olika typer av hjälpmedel som underlättar din vardag. Beroende på ditt behov kan du få hjälp av en sjuksköterska, arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut.

Om du blir sjuk, lindrigt skadad eller mår psykiskt dåligt ska du i första hand vända dig till din vårdcentral. Region Skåne ansvarar för sjukhus, vårdcentraler och folktandvård. Du kan också ringa Sjukvårdsrådgivningen, telefon 1177, som ger råd om vård dygnet runt. Vid akuta situationer ringer du 112.

För dig som behöver hjälpmedel. Det finns många hjälpmedel som kan underlätta din vardag, till exempel en rollator, rullstol, duschpall, etc. En del hjälpmedel kan du låna gratis. Andra går att köpa i sjukvårdsaffärer, på apotek och i specialbutiker.

För dig som behöver vård i hemmet.​ Om du inte kan ta dig till en vårdcentral på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning kan du ha rätt till hemsjukvård. Hemsjukvård gör det möjligt för dig att vårdas hemma, både under en kortare eller längre period.

För dig som behöver rehabilitering. Om du har råkat ut för en sjukdom eller olycka som begränsar dig i din vardag kan du få rehabilitering i hemmet. Rehabilitering är till för att du ska kunna återhämta dig och leva ett så självständigt liv som möjligt.

Om Du behöver hjälp av sjuksköterska, sjukgymnast eller arbetsterapeut är kostnaden 300 kr per månad.

Mer information om sjukvård:

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram