Resvaneundersökning pågår - Perstorps kommun deltar

Fyll i beskrivning av bilden

Just nu pågår Skånes största resvaneundersökning, där Region Skåne tillsammans med Skånes kommuner, bland annat Perstorps kommun, har skickat ut en undersökning till 113 000 slumpvis utvalda skåningar (motsvarar mer än tio procent av Skånes vuxna befolkning).

I undersökningen finns bland annat frågor om hur personerna har rest en viss dag. I Perstorp har 1 086 personer blivit tillfrågade att delta. De som uppmanas svara är slumpvis utvalda och speglar en bredd i befolkningen. De tillfrågande ombeds att svara på ett antal bakgrundsfrågor och sedan fylla i alla resor de gör under en dag i en resedagbok.

Ur en resvaneundersökning går det bland annat att se hur många som går, cyklar, kör bil eller åker kollektivt och till vilka ärenden. Det ger en viktig bild av nuläget och hjälper till att skapa ännu bättre förutsättningar att resa smidigt.

– Självklart är vi i Perstorp med i undersökningen och det ska bli jättespännande att se resultatet för vår kommun, säger Mattias Bjellvi t.f plan- och byggchef.

Undersökningen om resvanor i Skåne är den tredje som görs. De två tidigare genomfördes 2007 och 2013. Bakom undersökningen står Region Skåne, Skånes kommuner och Trafikverket. Resultatet används till att förbättra möjligheterna att gå, cykla, åka kollektivtrafik och köra bil i hela Skåne.

Se resultat från tidigare gjorda skånska resvaneundersökningar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: