Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Varför ska vi ha fiber?

Fyll i beskrivning av bilden

Utvecklingen pekar mot ett samhälle där tekniken tar allt större plats, kraven på robust bredband kommer öka i takt som samhället digitaliseras. Därför krävs det en teknik som kan möta dessa krav. Detta är inte något nytt utan en process som påbörjades för många år sedan.


Husvärde
Fastighetsmäklare vittnar i många fall om att värdet på ett hus går upp med mer än vad insats och avgifter är tillsammans då man installerat fiber och omvänt så minskar värdet på ett hus som inte har en anslutning om det finns möjlighet till det i närområdet.


Värde för bygden
Vårt närområde blir mer attraktivt att flytta till om det finns fiber. Större efterfrågan på hus ger också högre huspriser generellt. Bättre möjligheter skapas även för företag att etablera sig i närområdet. Arbetstillfällen! Detta gör bygden mer intressant för inflyttning.


Miljö, Arbete och Utbildning
I takt med den digitala utvecklingen förändras både vårt sätt att arbeta och studera. Det finns en förväntan från företag att den enskilde ska kunna koppla upp sig hemifrån och därmed arbeta på distans.

På samma vis förändras sättet att studera där utbildningar i allt större utstreckning sker via digitala plattformar. Denna förändring påverkar alla utbildningsnivåer så som grundskola, gymnasium, högskola och universitet. En fiberansluten fastighet är en förusättning för att kunna tillgodose behovet av att ta del av digitalt skolmaterial, genomföra digitala prov eller ta del av en hel utbildning som sker digitalt.

En fastighet som är uppkopplad med fiber ger som sagt den enskilde möjlighet att arbeta och studera på anna ort och samtidigt bo kvar i kommunen. I sin tur innebär det att vi kan höja utbildningsnivån i kommunen, behålla nödvändiga kompetenser samtidigt som vi kan minska transporterna och därmed miljöpåverkan.


Vård och Hälsa
Utvecklingen av e-hälsa är påtaglig vilket innebär att den enskilde inte behöver ta sig till en vårdcentral utan kan kommunicera med läkare virtuellt och få digitalarecept.

Ett fiberanslutet hem innebär möjligheten för den äldre att bo kvar längre.Vill du lära dig mer om varför vi behöver fiber hittar du mer information härlänk till annan webbplats


PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram