Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Rara ärtor i säsongens sista Rampljus

Rampljus har kommit till vägs ände. Och då avses inte ärtornas paradis Bjuv där veckans avsnitt tar plats utan det faktum att den tolfte delen i den webbsända programserien Rampljus också är den sista.

Rampljus avsnitt 12

Hårt arbete i nattsvarta gruvor. Historien har satt sin tydliga prägel på Bjuv, men i centrum står ändå ärtan, den lilla men näringsrika baljväxt som bokstavligen fått Bjuv att frodas. Trots att Findus numera släppt greppet om sin enorma fabrik är de gamla lokalerna fulla av entreprenörskap och kreativitet.

Det och mycket mer får programledarparet Sasha Becker och Nils Dernevik veta när de besöker Foodhills och restaurang Ärtan där kocken Emil Ekstrand är verksam. Tillsammans lagar de ljummen pasta med aioli på ärtor innan vi får höra Bjuvspianisten Arman Ikanovic spela. Vi möter skådespelaren och musikalartisten Birgitta Rydberg, bjuder på Snabbkultur med Robert Olofsson och intervjuar Felix Rodriguez i albumaktuella The Sounds.

Och så får vi vara med när Bjuvsborna Ulla och Jan-Erik Hedin samt Fannie Wahlgren prisas för sitt engagemang inom det lokala kulturlivet.

Det händer verkligen grejer i detta och tidigare avsnitt! Se alla delar, Perstorp har ett eget avsnitt, i Rampljus-serien på stagebackstage.se/rampljus Länk till annan webbplats.


Se avsnittet om Bjuvi spelaren nedan:

 

Rampljus är en webbsänd programserie som produceras av Familjen Helsingborgs kommuner och finansieras bland annat av Familjen Helsingborgs utvecklingsfond. Syftet är dels att stötta lokala kulturarbetare, dels att ge kommuninvånarna ett fullmatat lokalt kulturutbud även i kristid då många mindre och större kulturaktörer fått begränsa sin verksamhet.

Se tidigare avsnitt här Länk till annan webbplats.

Fakta/Familjen Helsingborg
Familjen Helsingborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Senast uppdaterad: