Till Perstorps startsida
Översätt / Translate
Talande webb

PERSTORP.SE

Kultur & bibliotek

Fyll i beskrivning av bilden

Välkommen att besöka museer, bibliotek och uppleva annan kultur i Perstorp!

Den första plasten i Sverige tillverkades just i Perstorp och att många välkända plastprodukter har kommit från företagen i Perstorp. Gör ett besök på Plastens hus i Perstorp som belyser plastens utveckling och betydelse i det svenska samhället och bland annat visar en imponerande samling bruksföremål i plast från förr och nu. Du kan också ta en titt på Perstorps kyrka som är från 1100-talet och strax därintill besöka hembygdsgården med sin omfattande samling gamla bruksföremål. Örahultsstugan, som du ser på bilden ovan, tillhör våra kulturhistoriskt, på ursprunglig plats, mest intressanta och värdefulla kvarstående högloftsstugor. Den är förmodligen uppförd under 1700-talet.

Mitt i byn ligger Perstorps biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du bland annat kan läsa tidningar, låna böcker, surfa på nätet och köpa billiga böcker.

Strax utanför Perstorp kan du också besöka författaren och akademiledamoten Artur Lundkvists födelsehem eller varför inte ta en tur till Oderljunga Mölla där du bland mycket annat kan beskåda en komplett lanthandel från förr.

I menyn till vänster finner du mer information om besöksmål, evenemang, museer och bibliotek i Perstorp. Du kan också få reda på vilka politiker som sitter i Kulturnämnden och hur du kan komma i kontakt med Kulturförvaltningens personal. Under rubriken Aktuellt i högerspalten hittar du de senaste nyheterna om evenemang och kulturhändelser i Perstorp.

Senast uppdaterad: 2018-01-16

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här