Till Perstorps startsida
Översätt / Translate
Talande webb

PERSTORP.SE

Hjälp med att rösta

Rösta med bud
Om du på grund av sjukdom, ålder, funktionsnedsättning eller är intagen på häkte eller kriminalvårdsanstalt inte kan rösta i vallokal på valdagen kan du rösta med bud.

Att rösta med bud betyder att någon annan än du själv transporterar rösten till vallokalen eller till en lokal för förtidsröstning. Om du bor, eller vistas, vid en lantbrevbärarlinje kan du också budrösta med hjälp av lantbrevbäraren.

För att rösta med bud behöver du ett särskilt material som du beställer från kommunen eller Valmyndigheten.

Ambulerande röstmottagning
Om du på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte själv kan ta dig till en röstningslokal och inte känner någon som kan vara bud åt dig, kan kommunens ambulerande röstmottagare hjälpa dig.

Ambulerande röstmottagning betyder att röstmottagarna kommer till ditt hem eller annan plats där du befinner dig för att ta emot din röst. Din röst ska göras i ordning på samma sätt som en förtidsröst i en lokal för förtidsröstning.

Vill du anlita du anlita av kommunen utsedd ambulerande röstmottagare (denna har alltid tystnadsplikt) kontaktar du kommunens kontaktcenter på telefon 0435-39200.

De ambulerande röstmottagarna kommer på eget initiativ att besöka flera av kommunens äldreboenden för att hämta upp röster.

Senast uppdaterad: 2018-08-16

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här