Till Perstorps startsida
Översätt / Translate
Talande webb

PERSTORP.SE

Nyheter

Fyll i beskrivning av bilden

Zitius annullerar avtal till förmån för IP-Only

Den rådande konkurrensen om fiberkunderna har lett till att varken Zitius eller IP-Only fått tillräcklig anslutningsgrad för att kunna ta byggbeslut. Det var även den låga anslutningsgraden som låg till grund för länsstyrelsens
beslut att inte tilldela Zitius bidrag för de eventuella projekt som planerats i kommunen.

Under våren har samtal förts mellan kommunen och de båda aktörerna om hur arbetet med fiberutbyggnaden på landsbygden ska komma vidare. Måndagen 17/6 informerade Zitius sina kunder om att samtliga avtal annulleras. I samband med Zitius kommunicering erbjuder IP-Only sina kunder möjligheten att förnya befintliga avtal. Det finns även möjlighet för nya kunder att teckna avtal med IP-Only.

 

Bredbandsstöd 2019

Under 2018 kunde aktörer söka bredbandsstöd ur jordbruksverkets landsbyggdsprogram. Zitius sökte bredbandsstöd för projekt i Perstorps kommun. Länsstyrelsen som handlägger bredbandsstöden meddelade nyligen tilldelningens utfall där Zitius blev utan stöd för projekten i kommunen.

En utvärdering kommer nu att göras för att fastställa nästa steg i arbetet för bredbandsutbyggnad på landsbygden. Ett första steg är att göra avstämning med IP-Only och Zitius.

 

Kommunen samförlägger kanalisation för framtida fiber

13 mars 2019 beslutade kommunstyrelsen att kommunen ska samförlägga kanalisation i samband med E.ONs markarbete i Toarp och Söndrahult. Kanalisationen syftar till att nyttjas för fiber vid ett framtida byggbeslut. Berörda fastighetsägare och vägsamfälligheter har kontaktats och uppmanas att snarast skicka in sina markavtal.

Arbetet kommer pågå under våren/sommaren 2019.

 

Senast uppdaterad: 2019-06-18

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här