Till Perstorps startsida

PERSTORP.SE

Perstorps första personalchef slutar

Myrthel Sjöström, Perstorps första personalchef, slutar för att gå i pension.

- Jag lämnar Perstorp, men Perstorp lämnar inte mig.
Det säger Myrthel Sjöström som efter drygt elva år som personalchef i Perstorps kommun slutar för att som hon själv uttrycker det ”bli friherrinna”.

När Myrthel började sin tjänst blev hon historisk i Perstorp då kommunen aldrig tidigare haft en personalchef. Men nu är tiden kommen att gå i pension och från och med den 2 januari är det Lottie Kvick som tar över Myrthels roll.

- Det känns bra faktiskt. Även om jag inte känner mig bekväm med ordet pensionär. Vill hellre kalla mig ”friherrinna” även om jag är så långt från adlig börd man kan komma. Men det jag menar är att det ska bli skoj att känna sig fri och kunna äga sin tid och bara göra saker jag tycker är roligt som exempelvis att resa och vara med barnbarnen, berättar Myrthel som på torsdagen avtackades av kollegor.

- Det vi lärt oss om HR har vi lärt oss av dig. Du har varit ett otroligt stöd, sa kommundirektör Ulf Bengtsson bland annat i sitt tal riktat till Myrthel.

- Jag har alltid trivts bra i Perstorp. Det är den lilla fina kommunen med nära till allt. Samarbetet och gemenskapen har också varit mycket bra mellan fack, politiker, tjänstemän och chefer, säger Myrthel som på frågan om det är något speciellt minne som sticker ut under hennes tid i kommunen svarar:

- Ja, det är det faktiskt. Jag fick en allvarlig och en mindre allvarlig sjukdom 2009/10 och hur jag tog mig igenom det har jag arbetskamrater och kommunen att tacka. Jag fick ett mycket fint stöd och något jag minns och uppskattar alldeles särskilt.

Även om Myrthel formellt lämnar sin tjänst gör hon det inte helt tvärt. Hon finns med under en övergångsperiod som stöd för sin efterträdare.

Och Perstorp har för alltid en plats i hjärtat.

- Jag lämnar Perstorp, och det kommer jag sakna, men Perstorp lämnar inte mig.

Tack Myrthel för allt och lycka till! Njut av livet som ”friherrinna”.

Senast uppdaterad: 2018-12-20

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här