Till Perstorps startsida

Spela Instrument

Fyll i beskrivning av bilden

Vill du spela något instrument, kan du välja på något av följande:

”Akustisk gitarr, Elbas, Elgitarr, Trummor, Fiol, Nyckelharpa, Piano, Klarinett, Saxofon, Tvärflöjt, Gruppundervisning fiol (5-8 år), Suzukipiano (5-7 år) och Suzukicello (5-7 år)

För att kunna spela ett instrument, måste du ha det hemma så att du kan öva mellan lektionerna. När man övar kontinuerligt går man framåt och det blir inspirerande och roligt att spela!

Nu finns också chansen för små barn, 5-8 år, att i grupp få fiolundervisning. Här spelar vi fiol med metodiken från Suzukimetoden och folkmusiken som grund. Onsdagar 15.30-16.00.

- Föräldrar är välkomna att vara med och spela tillsammans med sina barn. Ju yngre barnen är, desto viktigare är det att föräldrarna är med! Det är jätteroligt att spela tillsammans, säger kulturskolechef Gunilla Rönnberg.

Barn i 5-7 års ålder kan också anmäla sig till att börja spela piano eller cello enligt Suzukimetoden. Här är föräldramedverkan obligatorisk. Undervisningen börjar med en föräldrakurs i 6 veckor där föräldrarna lär sig grunder i piano-, eller cellospel. Sedan är föräldrarna med på lektionen och antecknar vad barnen har i läxa, och fungerar som hemmalärare under resten av veckan.
Här finns chansen för föräldrar och barn att göra en aktivitet tillsammans!

För information om Suzukimetoden på piano, kontakta Gunilla Rönnberg via e-post: gunilla.ronnberg@perstorp.se eller telefon: 0435-394 11. Undervisning sker på onsdagar.

När barnen är små och har en mindre storlek på sitt instrument, är det en fördel om barnen och föräldern har var sitt instrument. Inga instrument finns att hyra på kulturskolan, men Suzukicelloläraren Anne-Marit Nedregård (e-post: anne-marit.nedregard@perstorp.se, telefon: 0706 – 74 90 91) kan hjälpa till och berätta var man kan hyra eller köpa små och stora celli. Kontakta henne gärna för att höra mer om metoden och tillvägagångssättet! Undervisningen sker på måndagar.

 

På musikskolan kan ni sätta upp lappar på anslagstavlan, om ni vill sälja något instrument, och finns intresse av att köpa ett instrument kan ni se om något annonseras på anslagstavlan.
Observera att musikskolan inte vet något om kvaliteten eller priset på dessa instrument.

Välkommen med din anmälan

Senast uppdaterad: 2018-02-05

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här