Till Perstorps startsida

PERSTORP.SE

Opalen – kommunens
senaste förskola

Opalens förskola öppnar vecka 15 i Perstorp

Behovet av fler platser inom barnomsorgen kräver nya lösningar.
Därför öppnas två avdelningar på Opalens förskola som inryms i paviljonger som placeras på markytan vid Bäckavägen/Spårvägsgatan.

Det är inte första gången kommunen tar till lösningen med paviljonger för att möta behovet av barnomsorg. Nalle Puh är exempel på en förskola som utökade sina avdelningar för ett antal år sedan på samma plats i samma syfte.


På Opalen, som öppnade för inskolning vecka 15, finns två avdelningar:
En för yngre (1-3 år) och en äldre (3-5). Totalt antal platser är 38.

Arbete med att färdigställa såväl inomhus- och utemiljö pågår. Till exempel ska utemiljö med gungor, sandlådor och gräsytor färdigställas plus att värme, vatten och ventilation trimmas in.

- Behovet av barnomsorg är stort och det känns bra att vi ordnat med den här lösningen. Platsen är mycket bra för en förskola med tanke på utemiljö och närhet till Uggleområdet, säger förskolechef Sassa Gullberg och tillägger:

- Jag är glad att vi inte behöver ta till överinskrivningar.

Barnen på förskolan får sin lunch levererad till mottagningsköket från Centralköket på Rosenhill. På personalsidan innebär öppningen av Opalen att numeräret behöver ökas.

- Ja, vi behöver nyanställa ett par personal som kompletterar redan befintlig personal till ett bra team, säger Sassa Gullberg.


Med tillkomsten av Opalen har nu Perstorps kommun totalt cirka 400 barnomsorgsplatser: Nalle Puh, Pärlan (Oderljunga) , Hattstugan, Solparken, Bokebacken, Klockareskogen och Äventyrarna.

Senast uppdaterad: 2019-04-11

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här