Till Perstorps startsida
Översätt / Translate
Talande webb

PERSTORP.SE

Skapande skola

Fyll i beskrivning av bilden

Vad är skapande skola?

Kulturrådet fördelar årligen bidrag till grundskolans årskurs F-9 för att öka elevernas möjligheter att möta professionell konst och kultur.

Skolans uppdrag att arbeta med estetik, kultur och skapande handlar både om att se till att alla elever får kännedom om samhällets kulturutbud och om att använda estetiska uttryckssätt och skapande arbetssätt som en del av undervisningen. Syftet med statsbidraget Skapande skola är att långsiktigt integrera kulturella och konstnärliga uttryck i skolan, med utgångspunkt i skolans läroplan.

Ansökan om bidrag för Skapande skola görs av skolans huvudman.

Vad är kulturinsatser?

Insatser som görs med en professionell kulturaktör inom animation, arkitektur, berättande, cirkus/nycirkus, dans, design, drama, film, foto, hantverk, kulturarv, litteratur, media, museer, musik, serier, slöjd, skrivande, sång, teater och visuell konst.

Alltså inte naturskolor, djurparker, allmänna föreläsningar, matkultur, miljöfrågor eller utflyktsmål utan professionell guidning.

Målsättning för Skapande Skola

Ge alla elever kulturupplevelser som de är intresserade av och även presentera upplevelser för barnen som kan leda till nya intressen. Syftet är att även eleverna skall kunna ta del av olika kulturella aktiviteter för att långsiktigt stärka kulturen i Perstorp. Målet är att sträva mot att eleverna utvecklar nyfikenhet, intresse, fantasi, skaparkraft, förståelse, ansvar och självkänsla samt att stärka gemenskapen och förmågan till samarbete.

Länk till kulturrådet

http://www.kulturradet.se/sv/Skapande-skolalänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 2017-06-09

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här